Šestoro radnika sa simptomima trovanja primljeno na PTO u Vranju

Više radnika hladnjače za preradu voća, koja posluje u seoskom području grada Vranja, primljeni su na Urgentno odeljenje Hirurškog bloka u Vranju, žaleći se na tegobe sa simptomima navodnog trovanja.

Spekulisalo se da je reč navodno o gasu freonu kome su bili izloženi, razmatrani su i drugi mogući uzročnici, pa i hrana koju konzumiraju ili mogućnost udisaja otrovnih gasova u prevozu, ali je ostalo nejasno šta im se zapravo dogodilo.

Kako je za Vranje News rekao doktor Ljubiša Stojiljković, koji je u to vreme bio dežurni lekar, šestoro radnika, koji su se žalili na iste tegobe, primljeni su u petak između 16 i 17 časova.

"To su već bili simptomi znatno blaži od onih za koje su rekli da su ih doživeli na poslu.

Svi parameti su na prijemu bili uredni, a usmeno sam dobio od njih informacije da su na poslu dve osobe navodno bile i bez svesti.

Međutim, posle opservacije, spontano su se oporavili, delom uz pomoć kiseonika, i u dobrom zdravstvenom stanju otpušteni su kućama", kaže Stojiljković za Vranje News.

Komentari

Mnogo buke ni oko čega. Kakav tip trovanja i lečenja omogućava otpuštanje posle nekoliko sati koji su apriori potrebni za posmatranje zbog dolaska tolikog broja lica i prethodnih simptoma po priči povređenih.

Najnovije vesti