Šešelj u Vranju: Glasajte za mene i Vučića, nemojte opet za Mađare FOTO/VIDEO

Vučića za predsednika, mene za Skupštinu, nemojte opet za Mađare da glasate", rekao je Vojislav Šešelj, lider Srpske radikalne stranke (SRS), u četvrtak po dolasku u Vranje.

On je u Vranju boravio u sklopu kampanje za predstojeće predsedničke i parlamentarne izbore u Srbiji.

Dok je u centru Vranja razgovarao sa pristalicama i simpatizerima radikala aktivisti stranke besplatno su građanima davali Šešeljeve knjige sa autogramom.

"Ajde uzimajte knjige, besplatne su, plaća se kad vas uhvate da čitate", dobacivao je Šešelj na početku dok su se ljudi još ustručavali da uzmu njegove čuvene pisane uradke.

"Je l' mogu da se slikam sa vama", usplahireno je dobacivala odmah na početku jedna radikalka.

"Ne može, nema ni pozdravljanja, negativan sam, ali mogu još uvek da prenesem virus", odgovarao bi njoj i svakom sledećem Šešelj.

"Kad prođe epidemija, onda dolazim ovde specijalno", uzvratio je Šešelj, za koga je prethodnih dana objavljeno da je pozitivan na koronavirus.

Upravo iz tog razloga nije želeo da izlazi pred novinare, a dajući jedini odgovor na novinarsko pitanje "kada ćemo bolje da živimo" odgovorio je očekivano: "Kada radikali dođu na vlast".

Dok je neobavezno časkao sa građanima podeljen je veliki broj knjiga i radikalskog časopisa Velika Srbija koje su aktivisti od jutra doneli u centar grada.

Dajući izjavu medijima umesto svog predsednika, liderka radikala za Pčinjski okrug Bobana Stanimirović rekla je novinarima da su potpisi za poslaničku listu skupljeni u rekordnom roku.

"U sklopu kampanje obići ćemo svako mesto u okrugu.

Nadamo se da će se SRS vratiti u Skupštinu Srbije.

Očekujemo da će nam građani ovog puta ukazati poverenje", rekla je Stanimirović.

Osmoro radikala iz okruga na listi

Na proglašenoj listi Srpske radikalne stranke (SRS) je osmoro kandidata iz Vranja i Pčinjskog okruga. Četvoro je iz Vranja, a po jedan iz Vranjske Banje, Preševa, Surdulice i Bujanovca. Na 12. mestu nalazi se Bobana Stanimirović (master učitelj) iz Vranja, Slavko Živković, anesteziolog iz Vranja je 68, Nemanja Stanković (student iz Preševa) je na 108. mestu, a optičar Ljiljana Mitić iz Vranja na 119. Lazar Bojčić (mašinski tehničar) iz Vranjske Banje je na 128, Zoran Simeonov (penzioner) iz Surdulice 168, Gordana Tasić (penzionerka) iz Bujanovca je 235, a Dajana Aleksić (viša medicinska sestra) iz Vranja 240.

Šešelj je poslednji put boravio u Vranju u junu 2020. godine u sklopu kampanje za prošle parlamentarne izbore u Srbiji.

Radikali su, podsećanja radi, na lokalnim izborima koji su bili 2020. u Pčinjskom okrugu osvojili samo 807 glasova, odnosno 0,84 odsto.

Ostali su ispod cenzusa na parlamentarnim izborima pošto su osvojili samo 2,1 odsto glasova.

Peticija protiv istopolnih brakova

Prva radikalka okruga Bobana Stanimorvić rekla je novinarima da su radikali u četvrtak u centru Vranja za sat vremena prikupili više od 200 potpisa u sklopu peticije protiv istopolnih brakova i podelili isto toliko kompleta Šešeljevih knjiga. Novinarima je predočila da je peticija pokrenuta septembra prošle godine i da je do sada prikupljeno više od 70.000 potpisa građana.

"Kada budemo sakupili više od 100.000 potpisa, peticiju ćemo predati Narodnoj skupštini Srbije", kazala je Stanimorivić.

Najnovije vesti