Šćiprim Musliju traži čelnu stolicu u NSA za svoju stranku

Vranje - Pokret za demokratski progres (PDP) Šćiprima Muslijua u Bujanovcu, ne odustaje od zahteva da ovoj stranci pripadne mesto predsednika Nacionalnog saveta Albanaca (NSA).

Kako pišu Bujanovačke, iz stranke zamenika predsednika opštine Bujanovac saopšteno je da će oni ili voditi NSA, ili biti u opoziciji.

Poručili su i da su nedavna dešavanja u savetu, na čijem čelu je prethodne četiri godine bio Ragmi Mustafa iz Partije za demokratsko delovanje (PDD), pokazala da je NSA potreban novi lider.

PDP je na izborima 13. novembra osvojio 2 od 15 mandata u savetu i od tada zahteva mesto predsednika, što odbija Partija za demokratsko delovanje (PDD), stranka koja je pobedila na izborima i inicirala pregovore o novoj većini.

Na upozorenje PDD da bi neuspeh u formiranju većine u NSA mogao da utiče i na lokalnu vlast u Bujanovcu, iz Muslijuove stranke poručuju da je to za njih neprihvatljivo.

"Za nas je neprihvatljiva tendencija da se nesuglasice oko NSA reflektuju na druge političke procese, posebno u opštini Bujanovac, jer je naša pozicija po pitanju koalicije za Bujanovac nepokolebljiva do poslednjeg dana", piše u saopštenju PDP-a.

Podsećanja radi, na vlasti je u Bujanovcu koalicija Demokratske partije Nagipa Arifija, PDD Šaipa Kamberija i stranka Šćiprima Muslijua.

Ove tri stranke imaju većinu i u NSA (9 mandata), ali dogovora još uvek nema upravo zbog zahteva PDP da njihov kandidat Nevzad Lutfiu bude novi predsednik.

Za formiranje novog rukovodstva saveta stranke imaju rok do 15. januara ili će uslediti privremene mere i ponavljanje izbora.

Najnovije vesti

Detalj sa prošlogodišnje džipijade u Trgovištu. Foto printscreen YT Džipijada u Trgovištu 23. marta »

Vranje - Džipijada Trgovište 2024, jednodnevna off-road manifestacija u organizaciji Turističke organizacije opštine i o...