Đule na originalan način pozvao Vranjance na koncert Van Gogh-a

Frontmen Van Gogh-a Zvonimir Đukić Đule na originalan način pozvao je Vranjance da u nedelju uveče dođu na koncert poznatog srpskog rock benda, koji će biti održan od 21 sat na platou kod Galerije Narodnog muzeja (centralan gradski parking).

Koncert se održava u sklopu prvog vranjskog Pivo festa.

Prve večeri veoma uspešan nastup imali su Dejan Petrović i Big Bend.

Pivo fest u Vranju završava se večeras, a ideja je da manifestacija postane tradicionalna.

Rođen u najboljim vremenima – osamdesetih u Jugoslaviji – a odrastao i sazreo u najtežim – devedesetih u Srbiji – Van Gogh danas ponosno nosi titulu poslednjeg velikog benda stvorenog na ovim prostorima.

To je grupa koja je napunila sve najvažnije domaće koncertne dvorane, grupa čije je albume kritika svrstavala među najbolje u istoriji ovdašnje diskografije i grupa koja na komplimente redovno nailazi i van granica svoje zemlje: u Engleskoj, Americi, Nemačkoj, Italiji i na raznim drugim stranama sveta.

U karijeri dugoj tri decenije – što predstavlja podvig bilo gde na planeti – Van Gogh je sve vreme pokazivao izuzetno poštovanje prema svojoj publici; ona mu je uzvraćala velikom ljubavlju i nepokolebljivom lojalnošću.

(Ivan Ivačković - www.musicvangogh.com)

U novije vreme, tokom 2015. i 2016. godine koncertima bend promoviše album “Neumeren u svemu”.

Tokom marta meseca, grupa je održala svoj prvi koncert u Dubaiju, a već početkom aprila meseca, kreće na svoju drugu po redu, dugo očekivanu turneju po Australiji, u sklopu koje će odsvirati koncerte u Pertu, Sidneju, Brizbejnu, Adelajdu i Melburnu.

Po povratku iz Australije, 17. aprila 2016. godine kao poklon čitaocima magazina “Lisa” u ograničenom tiražu od 50.000 primeraka, pojavljuje se novo poklon studijsko CD izdanje grupe Van Gogh – rođendanski poklon benda, svojoj publici. Vođeni trenutnim senzibilitetom, Đule, Srba, Cvika i Bane, pod producentskom palicom Vojislava Aralice, u studiju Siena u Beogradu, spojili su stari zvuk benda, sa svojim novim energetskim sviračkim nabojem.

Album nosi naziv "Ako stanemo, gubimo sve" i svojim sadržajem nagoveštava novi stilski iskorak benda.

Tokom 2016. godine, grupa Van Gogh slavi svoj 30. rođendan i na radost starih i novih fanova, ne prestaje energijom i novinama da iznenađuje.

Najnovije vesti