Pivo fest: Dejan Petrović i Big bend oduševili Vranjance (FOTO, VIDEO)

Dejan Petrović i Big bend oduševili su u subotu uveče nekoliko hiljada posetilaca prve večeri prvog Pivo festa u Vranju.

Na platou kod Galerije Narodnog muzeja izveli su klasike evergreen-a, pop-a, rock-a i sličnih žanrova, poslednjih godina sve popularnijih čak i među orkestrima sa ovakvim instrumentarijumom.

Bilo je mesta i za šumadijske, ali i vranjske pesme, među kojima je vrhunac bio izvođenje "Lele Vranjanke".

Dejan Petrović je izjavio da voli da svira u Vranju, da izuzetno ceni vranjsku muziku, a posebno vranjske trubače.

Druge večeri novoustanovljene manifestacije Pivo fest u Vranju nastupiće poznati srpski rock bend Van Gog.

Dejan Petrović (Duboko, Užice, 1985) srpski je trubač, izvođač srpske tradicionalne muzike, često ukomponovane sa modernim zvucima. Na Saboru trubača u Guči, 2006. godine, postao je najmlađi dobitnik „Majstorskog pisma”, najprestižnije nagrade na ovom takmičenju. U proleće 2006. godine, rešen da izađe iz kolotečine i napravi nešto drugačije, započinje rad sa svojim orkestrom Big Bend, malo izmenjene koncepcije. Tačnije, prvobitnoj postavi duvačkih instrumenata priključuju se klavijatura, bubanj, perkusije i ženski vokal, kada nastaju prvi koraci Big Band-a i stvaranje potpuno novog zvuka. Pošto su, takoreći, osvojili sve nagrade koje su mogli, Dejan sa svojim orkestrom 2010. godine odlučuje da prekine sa takmičenjem na Saboru u Guči i tako ustupi mesto novim, mladim orkestrima. Učestvovao je na svim većim, domaćim, muzičkim festivalima i nebrojeno puta je predstavljao Srbiju, na raznim svetskim sajmovima, sportskim i kulturnim događajima, festivalima, i to uvek sa velikim uspehom. Nastupali su u Londonu, Torontu, Moskvi, Atini, Solunu, Milanu, Torinu, Trstu, Briselu, Pragu, Cirihu, Skoplju, Sofiji, Bukureštu, Ljubljani, Sarajevu i drugim svetskim gradovima. (Wikipedia)

Najnovije vesti