Đorđević: Prošla godina jedna od najuspešnijih u poslovanju Vodovoda VIDEO

Direktor JP Vodovod Vranje Goran Đorđević izjavio je u četvrtak da je to preduzeće finansijski stabilna firma koja zaposlenima redovno isplaćuje zarade.

On je, nakon sednice Skupštine grada Vranja, na kojoj je usvojen Izveštaj o radu sa finansijskim pokazateljima Vodovoda u 2019. godini, demantovao spekulacije o navodno lošem finansijskom stanju u Vodovodu koje se, kako je kazao, "plasiraju u bulevarskoj štampi".

Đorđević je svoje tvrdnje ilustrovao podacima - ukupno ostvareni prihod za 6 procenata je veći nego u 2018, prihod u 2018. takođe je bio veći u odnosu na 2017. godinu.

- U odnosu na sam plan, prihod nam je za 2,7 veći od onoga što smo kao preduzeće planirali i što je skupština usvojila kao naš predlog poslovanja u 2019.

Zarade isplaćujemo redovno i one u neto proseku iznose oko 50.000 dinara.

Kao firma u roku plaćamo poreze i doprinose, a u 2019. godini ostvarili smo profit od 3,5 miliona dinara, koji je već uplaćen u budžet grada Vranja - kazao je Đorđević.

On je podsetio da Vodovod podnosi izveštaje Skupštini grada Vranja na tri meseca, da u tom pogledu "nikada nije bilo problema" i zahvalio svim radnicima Vodovoda "što su rezultati preduzeća takvi kakvi jesu".

Đorđević je najavio dalje investicione aktivnosti preduzeća na izgradnji Fabrke za prešišćavanje otpadnih voda.

Komentari

Ako si ti sastavljao izvestaj sigurno je najbolja. Papir svasta trpi kad se napise . A da li je istina ili ne...to cemo utvrditi kada dodje vreme

Najnovije vesti