Đorđević pred Vojvodinu: Spremni smo, pružićemo žestok otpor

Drugo od četiri uzastopna gostovanja u vojvođanskim gradovima predstoji ekipi surduličkog superligaša Radnika u subotu, kada će odigrati utakmicu 24. kola Super lige sa FK Vojvodini na Stadionu Karađorđe u Novom Sadu.

I pored dobrog prolećnog starta, tri boda u gostima i jednog na domaćem terenu, Radnik nije napredovao na tabeli, a težak raspored ukazuje da će biti potrebno dosta truda, zalaganja i dobre igre kako bi se pobeglo iz opasne zone, smatra strateg Surduličana Dušan Đorđević.

"Imamo solidan start posle pobede u Subotici i boda kod kuće sa Napretkom, ali sada nailazimo na nimalo laku seriju utakmica.

Ne treba trošiti reči o Vojvodini, o njihovoj tradiciji i snazi, pogotovu kada igraju na svom terenu.

Imamo izostanak nekolicine igrača, ali i pored povreda i kartona najveći broj fudbalera nam je na raspolaganju.

Na nama je da probamo da se spremimo na najbolji mogući način, da se odupremo, pružimo žestok otpor i da se prikažemo u najbojem mogućem svetlu", rekao je Đorđević novinarima pred put u Novi Sad.

Mladi Uroš Milovanović veruje u dobar rezultat u subotu.

"Vojvodina je težak protivnik, ali mi ćemo se potruditi da se fokusiramo na našu igru i da se maksimalno založimo.

Mislim da smo se dobro pripremili, verujemo jedni drugima, očekujemo dobru u takmicu i, zašto da ne - očekujemo tri boda", rekao je Milovanović.

Put Novog Sada zbog parnih kartona neće krenuti Predrag Medić i kapiten Uroš Stojanović, a zbog povreda iz prošlog kola ni Filip Petrović i Darko Bjedov.

"Lale" su u prvom delu prvenstva trijumfovale u Surdulici sa 0:2, golovima Simića i Bastajića.

Utakmica Vojvodina – Radnik odigraće se u subotu na Stadionu Karađorđe u Novom Sadu od 16 časova.

Najnovije vesti