Đorđević pred Kolubaru: Da ostanemo najbolji tim play-out faze

Vranje - Surdulički superligaš Radnik, koji je definitivno obezbedio opstanak u fudbalskoj Super ligi Srbije i zauzima prvo mesto među timovima na tabeli play out faze šampionata, u četvrtak će dočekati lazarevačku Kolubaru, ekipu koja za njima zaostaje samo dva boda.

Ne treba smetnuti s uma da u Surdulicu dolazi tim koji je u ovoj sezoni Super lige ostvario čak 14 pobeda (tri više od Surduličana), ali i više poraza - čak 18, dok je Radnik poražen 10 puta.

Šef stručnog štaba Radnika Dušan Đorđević izjavio je pred predstojeći susret da je ovo za njegov tim "prva utakmica bez takmičarskog značaja i bez opterećenja u vezi sa osvajanjem bodova".

"Ipak, pokušaćemo da u kom god sastavu izađemo ostanemo na ona dva poraza i ostanemo prvi u plej autu.

Uspeli smo da sve to dobro izguramo i da se na vreme obezbedimo, pa da poslednje kolo odigramo "za obraz".

Igrali smo do sada za ono što nema cenu - da budemo čisti, sami pred sobom i pred drugima", dodao je Đorđević.

Kapiten Radnika Uroš Stojanović rekao je novinarima da ekipi predstoji utakmica bez rezultatskog opterećenja.

"Ipak, bismo voleli da i nakon utakmice sa Kolubarom naša pozicija na tabeli ostane ista.

Lep dan je pred nama, nadamo se dobroj utakmici.

Očekujemo veliki odziv publike i da ovo proleće i sezonu zaokružimo na najlepši način", rekao je Stojanović.

Utakmica Radnik – Kolubara odigraće se u četvrtak 19. maja na Gradskom stadionu u Surdulici.

Početak meča zakazan je za 16 sati, a TV prenos obezbeđen je na kanalu TV Arena1 premium.

O sezoni

"Ako treba da se osvrnemo na vreme iza nas, mogu da konstantujem da je period od zimske pauze do danas bio izuzetno uspešan. Znali smo tada šta nas čeka i kakav je izazov pred nama. Usledilo je petnaest utakmica u kojima smo doživeli samo dva poraza. U deset nismo primili nijedan gol. Obezbedili smo opstanak na vreme, što nam je i bio cilj. Ostaje žal što nismo uradili nešto više, možda bi to bilo i malo preterano, ali jedan kiks i utakmica protiv Voždovca nas je onemogućila u nadanjima da se možemo domoći plej of-a. Sve ostalo je, što se tiče mog utiska, fenomenalno. Imali smo veliki broj utakmica pod tenzijom da moramo, da ne smemo da kiksnemo. Jer, svaki kiks je u ovoj izjednačenoj ligi, pogotovu u donjem delu tabele, mogao doneti neizvesnost", rekao je šef stručnog štaba Đorđević.

"Zadovoljan sam zalaganjem saigrača i svime što smo učinili mi i svi ostali u klubu. To je rezultiralo uspehom ekipe, naročito u drugom delu sezone, koja je bila izuzetno uspešmna. To govore brojke i statistika. Ostaje žal za plej of-om, žal za bodom ili dva koji su nedostajali, ali dobro pokazali smo da imamo kvalitet i evo u ovom momentu smo prvi tabeli plej auta", konstatovao je kapiten Stojanović.

Najnovije vesti