Đorđević: Povukao sam se iz džudo kluba zbog sukoba interesa

Gradski većnik za sport Nenad Đorđević izjavio je danas na konferenciji za medije da je odlučio da se povuče sa mesta predsednika Džudo kluba Vranje zbog sukoba interesa.

- Osam godina nalazio sam se na čelu ovog kluba i doneo sam odluku da se povučem.

Razlog je samo u sukobu interesa, jer kao gradski većnik i član komisije koja dodeljuje finansijska sredstva klubovima, ne mogu da budem na čelu kluba koji za ta sredstva konkuriše – kazao je Đorđević na konferenciji za medije na kojoj je govorio i dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Nišu dr Milovan Bratić.

Džudo klub Vranje dobio je prilikom nedavne raspodele sredstava za sport po programima za 2018. godinu 500.000 dinara iz budžeta Grada Vranja.

Nenad Đorđević je u tom momentu bio predsednik džudo kluba i član Komisije za ocenu i izbor programa u oblasti sporta, kao i prošle godine u isto vreme kada je klub dobio isti iznos.

Po programima sportskih kolektiva Grad je ove godine ostalim klubovima dodelio ukupno 50 miliona dinara.

Ni dinara nisu dobili jesenji prvak Prve lige Srbije u fudbalu i trenutni lider na tabeli FK Dinamo (lane 17 miliona), ŽOK Vranje (2017 – 6 miliona), Jugbasket (lane 5,7 miliona) i RK Vranje 1957 (7,5 miliona u prošloj godini).

Trener i predsednik Dinama Dragan Antić, pre tri dana na protestu ovog kluba protiv ovakve odluke gradske komisije, izjavio je da mu se gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković navodno „ne javlja na telefon već mesec dana“, a da je „gradski većnik za sport Nenad Đorđević naneo najviše zla Dinamu“.

- Podelili su budžet za sport svojim prijateljima i poznanicima, a za klubove koji imaju uspeha ništa - rekao je tada Antić.

Najnovije vesti