Đorđević na startu zimskih priprema Radnika: Krećemo žestoko, ovo je novi početak

Vranje - Prozivkom fudbalera na Gradskom stadionu u Surdulici tamošnji superligaš Radnik, nakon zimske pauze, zvanično je započeo pripreme za prolećni deo prvenstva u Super ligi Srbije.

Generalni direktor kluba Marko Marković, nakon što je igračima i stručnom štabu poželeo dobrodošlicu, dobro zdravlje i uspešniju godinu, preneo je ekipi pozdrave predsednika kluba Stanislava Tončeva, koji zbog poslovnog puta nije mogao prisustvovati prozivci.

"Želim dobrodošlicu novim fudbalerima u našim redovima, Vuku Mitoševiću koji je treći put kod nas, kao i novajliji Nikoli Ignjatoviću.

Znamo koliko nam je predstojeća polusezona važna.

Mi ćemo se kao i do sada truditi i učiniti sve da obezbedimo adekvatne uslove i ispoštujemo sve naše dogovore.

Želimo da treninge shvatite vrlo ozbiljno i maksimalno im se posvetite, da se spremimo što bolje za nastavak prvenstva", kazao je Marković.

On je dodao da uprava očekuje borbu za koju će od svih struktura u klubu igrači i stručni štab imati ogromnu podršku.

"Hajde da svi zajedno doprinesemo dobrim rezultatima i dobrom plasmanu.

U trenucima aktuelne pandemije tražimo od svih vas da vodite računa, poštujete mere prevencije i evo koristim priliku da kažem da se možemo pohvaliti kvalitetnim medicinskim timom koji vam je u svakom trenutku na raspolaganju", podsetio je Marković.

Šef stručnog štaba Surduličana Dušan Đorđević podsetio je fudbalere na situaciju u kojoj se klub nalazi nakon završene polusezone.

"Verovatno je nezadovoljstvo u klubu i to ne treba kriti, ali opet sa velikim optimizmom moramo da uđemo u sve ono što sledi.

Danas je novi početak, taj period od mog dolaska i našeg upoznavanje, period uigravanja je prošao i došlo je vreme da se nadamo najboljem.

Na kraju krajeva, kakvi bismo sportisti bili ako se ne nadamo najboljem", rekao je Đorđević u obraćanju igračima.

On je skrenuo pažnju na bitan momenat koji je uticao na rezultate kluba u jesenjem del uprvenstva.

"Od prvog dana mog dolaska do kraja polusezone imali smo više od šezdeset povreda.

To je nešto što se ne tiče samo vas, već i nas trenera, tiče se posvećenosti sportu i posvećenosti vežbama prevencije.

Mi kao ozbiljan klub to ne smemo više dopustiti.

Ajmo da sve loše stvari ostavimo iza nas i da se sa velikim optimizmom posvetimo onome što nam sledi", dodao je.

Prvi deo sezone, nadovezao se, "ne zadovoljava apetite kluba".

"U prvom delu imali smo neke blistave momente i te momente nismo ponavljali nego smo se srozavali - to ne zadovoljava nikog.

Krećemo od nule, krećemo žestoko.

Imate svoje pozicije ovde, morate na njih da se oslonite i borba za pozicije i mesto u timu, što se mene tiče, počinje već danas", rekao je Đorđević fudbalerima.

Pre odlaska na prvi trenig igrače je pozdravio i sekretar stručnog štaba Aleksandar Ivanović, dajući im smernice za tok priprema i način poštovanja mera prevencije i zaštite od virusa kovid-19, te ukazujući na značaj čuvanja zdravlja kako pojedinaca tako i kolektiva.

Prvi deo priprema do 20. januara Radnik će realizovati u Surdulici, a već 21. januara ekipa će krenuti u Antaliju gde će sprovesti petnaestodnevne pripreme.

Najnovije vesti