Đorđević: Ima mnogo negativnih komentara, ali to neće zaustaviti radove

Direktor JP Vodovod u Vranju Goran Đorđević izjavio je da to preduzeće sprovodi intenzivne radove na rekonstrukciji atmosferske i kanalizacione mreže u Ulici Kneza Miloša, da je stoga teško regulisati saobraćaj, ali da će efekti ove i drugih investicije po građane biti višestruki.

On je, gostujući u programu lokalne RTV, dodao da je preostala za rekonstrukciju "još deonica do ATD-a", te da su "počeli i radovi u na najtežoj deonici u Ulici Kralja Milana".

- U utorak smo počeli radove u Romskom naselju u Gornjoj Čaršiji.

Najteža je ta deonica, jer je veoma teško regulisati saobraćaj, naročito protok autobusa za Poljanicu i to smo uspeli zahvaljujući Policijskoj upravi i Jedinstvu.

Dogovoreno je sa izvođačima da radovi kroz romsko naselje traju 15 dana, kako bi moglo da se normalno funkcioniše - precizirao je Đorđević.

Ti radovi su, dodao je direktor Vodovoda, "neophodni i na tome će se intezivno raditi kako bi se izašlo na vrh naselja i da onda krenu radovi u Pržarskoj ulici".

On je rekao da Vodovod izvodi radove na više lokacija u gradu i da vremenski uslovi pogoduju radovima.

- U nekim ulicama vrlo je teško regulisati saobraćaj, pa se u udarnim terminima stvaraju gužve, ali radovi moraju da se izvode.

Sve ovo finansira republika i zato je važno da se sva sredstva do kraja godine iskoriste, kako ne bi Grad ubudućnosti iz svog budžeta plaćao te radove.

Nažalost, imamo i negativne komentare o tome koliko radovi traju, da građani imaju problema sa korišćenjem ulica, sa blatom, sa iskopima, ali jednostavno to je tako.

Da bi se nešto promenilo mora da se kopa, a to ne može za jedan dan.

Postoji tehnološko vreme za sve te radove i to uporno radimo.

Radićemo i dalje, bez obzira na primedbe, jer i mi i grad to moramo da radimo kako bi osavremenili sve te mreže - rekao je Đorđević.

Naglasio je da mu teško pada "kada neko vređa radnike Vodovoda i drugih izvođača koji rade danonoćno, pa i vikendom, kako bi rešili dugogodišnje probleme u gradu".

- Samo u Ulici Bore Stankovića izgrađeno je osam vrsta različitih mreža dužine 8,4 kilometra i sve one su morale da se ukomponuju, postave na određene dubine i da se paralelno rade.

To je sve urađeno u toku jedne građevinske sezone - zaključio je direktor Vodovoda.

Komentari

Ma oćemo da radovi krenu, već su zaustavljeni.

Ulica Bore Stankovića se radi predugo. Mašine uglavnom stoje. Trotoari će biti premali. Drvored više ne postoji. Prihodi radnjama koje se nalaze u toj ulici su katstrirani dugotrajnim radovima. Kad narodu pukne film a pući će setite se da ste Vi jedan od krivaca!

Najnovije vesti