Đorđević: Gradski stadion dobija atletsku stazu, investicija 22 miliona

Gradski stadion u Vranju dobiće atletsku stazu, tender je raspisan, a sredstva obezbeđena - potvrdio je većnik za sport Nenad Đorđević.

On je rekao da je reč o investiciji čija je realzacija izvesna, ali da će sprovođenje projekta u delo iziskivati malo više vremena iz razloga što se samo tri izvođača u Srbiji bave tim poslom, a "svi su poprilično zauzeti".

- U svakom slučaju, taj će projekat biti realizovan i tome se posebno radujem jer smatram da atletska staza može mnogo da doprinese razvoju i kvalitetnijim pripremama sportista, a biće vrlo korisna i rekreativcima.

Biće prelepa tartan staza, ukupne površine 2.100 metara kvadratnih sa četiri trake jer fizički nije moguće uraditi više na Gradskom stadionu - rekao je Đorđević.

Đorđević je precizirao da će ova investicija koštati 22 miliona dinara sa PDV-om.

KOMPLETNA REKONSTRUKCIJA STADIONA

Krajem 2018. godine na Gradskom stadionu postavljeni su reflektori koji omogućavaju treninge i odigravanje sportskih i rekreativnih utakmica i u večernjim časovima. Gradski većnik za sport Nenad Đorđević tada je za Vranje News kazao da je "sve urađeno po najmodernijim standardima", te da stadion "ima garanciju na 8 godina". Ugovor je podrazumevao izgradnju travnatog prekrivača, ograde i osvetljenja. Teren je tamponiran, urađeni odvodni kanali, drenaža, osvetljenje, sve po projektu. Početkom oktobra 2018. stadion je dobio veštačku travu na površini od 7.700 kvadrata, postavljena je i ograda oko terena. Projekat rekontrukcije rađen je u okviru IPA programa i vredan je oko 266.000 evra. Evropska Unija učestvovala je sa 85, a Grad Vranje sa 15 odsto (40.000 evra). U drugoj fazi, najavljivalo se, trebalo bi da budu uređene svlačionice, pomoćni teren, tribine i tartan staza, čime bi Vranje trebalo da dobije moderan stadion koji će ispuniti sve propisane kriterijume za održavanje sportskih događaja.

Najnovije vesti