Đerlek u Vranju: Bez masovne vakcinacije produžavamo agoniju

Cilj nam je da se što bolje pripremimo za četvrti talas epidemije koronavirusa i delta soj koji preti, izjavio je u petak u Vranju državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek.

On je posetio vranjski Zdravstveni centar i održao sastanak sa direktorom Sašom Đorđevićem, kao i rukovodiocima zdravstvenih ustanova sa juga Srbije.

"Po nalogu ministra Zlatibora Lončara danas obilazim istok i jug Srbije, jer se obistinilo ono čega smo se pribojavali, da će nam delta-soj napraviti ozbiljan problem.

Želimo da sa direktorima obezbedimo da sve bolnice budu spremne kako bi se uhvatile u koštac sa delta sojem.

Ono što je do države, mi smo sve uradili.

Ono sa čime nismo zadovoljni je broj vakcinisanih koji je krajem juna prema našim željama trebalo da bude između 50 i 60 odsto populacije koja može da se vakciniše.

To se nije desilo i mi smo daleko od kolektivnog imuniteta.

Na nama je da na svaki način animiramo ljude za vakcinaciju i angažujemo sve zdravstvene kapacitete kako bismo sačuvali život i zdravlje ljudi", kazao je Đerlek u Vranju.

On je naglasio da se nada da će se svi zdravstveni radnici vakcinisati, što sada nije slučaj.

Dodao je na kraju da je Ministarstvo zdravlja u protekle tri godine uložilo 250 miliona dinara u zdravstveni sistem Vranja.

Najnovije vesti

Foto ustupljena fotografija www.vecteezy.com Katar ponovo najbolji u Aziji »

Vranje - U Kataru je po osamnaesti put održan Azijski kup, smotra najboljih fudbalskih selekcija Azije. Ovo kontinentaln...