Đerlek: Skoro 9 miliona Vranju za projekat fekalne kanalizacije

Ministar zadužen za ravnomeran regionalni razvoj Edin Đerlek i gradonačelnik Slobodan Milenković potpisali su u Vranju ugovor o sufinansiranju projekta izgradnje fekalne kanalizacije, neophodnog preduslova za opremanje investicionih kapaciteta na području Slobodne zone.

U izjavi za medije Đerlek je istakao da poseta Vranju ima za cilj "pomoć u realizaciji veoma značajnog projekta koje ministarstvo sufinansira sa 8,8 miliona dinara".

"Pomenuti projekat usmeren je na infrastrukturno zaokruživanje investicionih lokacija, a samim tim i stvaranje uslova za dovođenje investitora i izgradnju poslovno-proizvodnih kapaciteta i otvaranje novih radnih mesta.

Investicije su jedan od ključnih faktora razvoja okruga i regiona, ali i čitave države.

Osim ulaganja u infrastrukturu, značajna sredstva izdvajaju se za sektor obrazovanja i pametnu specijalizaciju, koja se pokazala kao jedna od ključnih faktora regionalnog rasta i razvoja u Evropi, naročito u zemljama u tranziciji.

Vranje je prioritet za buduća ulaganja Vlade, kako je rekao i predsednik države, u cilju omogućavanja boljeg životnog standarda u ovom delu Srbije", istakao je ministar.

Gradonačelnik Milenković kazao je da je ukupna vrednost projekta 13,2 miliona dinara - ministarstvo učestvuje sa 80 odsto od ukupne vrednosti, a ostatak je obezbeđen iz budžeta grada.

"Ovo je veoma važan projekat za naš grad, jer ćemo da kompletiramo nedostajuću komunalnu infrastrukturu na lokaciji u Industrijskoj zoni Bunuševac.

Reč je o parceli površine 26 hektara, uključujući budući poslovno upravljački centar sa trening centrom za obuku radne snage, koja se nalazi na lokaciji ispod kompanije Teklas, prema selu Dapčevac.

Zahvaljujem se ministru i Vladi Srbije, jer Grad Vranje bez ove značajne podrške ne bi mogao da realizuje ovaj projekat, kojim se uređuje Slobodna zona i stvaraju preduslovi za dolazak investitora“, rekao je Milenković.

Sa predstavnicima gradskog rukovodstva ministar i gradonačelnik obišli su lokaciju u Slobodnoj zoni, na kojoj će biti realizovani radovi iz projekta.

Poseta je obuhvatila i obilazak mosta na Soderačkoj reci kod sela Stropsko, koji je znatno oštećen zbog poplava.

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas su Cveti »

Danas se slave Cveti, dan kada je Isus Hristos jašući na magarcu ušao u Jerusalim.Narod je čuo da dolazi Spasitelj koji...