Čomić: Slede konkretne mere za zapošljavanje Albanaca

Vranje - Deo dogovora o zapošljavanju Albanaca u državnim i javnim institucijama već je postignut, a od juna će se znati šta će još država uraditi po pitanju zapošljavanja u ovdašnjem Domu zdravlja, ZC u Vranju, javnim infrastrukturnim preduzećima, kao i u Republičkom zavodu za statistiku, izjavila je tokom za medije nenajavljene posete Bujanovcu ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić.

Kako prenosi portal Bujanovačke, ministarka je najavila da će se do kraja juna održati još jedan razgovor na ovu temu sa predstavnicima albanske nacionalne zajednice.

"Taj sastanak će biti prilika da sumiramo sve što smo rekli da može da se uradi po ovom pitanju.

Analiziraćemo šta smo uradili, šta nismo i zašto su izostali neki rezultati", rekla je Čomić.

Ona je precizirala da se "radi na tome da se zakon o prisutnosti Albanaca u javnim strukturama zaista primeni".

Na konkretnim pitanjima zapošljavanja Albanaca u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa radi mešovita radna grupa, koju sačinjavaju predstavnici Koordinacionog tela za jug Srbije i Nacionalnog saveta Albanaca (NSA).

Komentari

Zna se javno da su Albanci na rukovodećim mestima, da oni odredjuju ko će biti zapošljen. Ovo je na delu ista šema o njihovoj navodnoj diskriminaciji. Da li se neko pita kako je pripadnicima ostalih naroda i narodnosti. Ajde sad da se uključe i ambasade zapada. Sve ćemo izgubiti.

Najnovije vesti