Četvrti dan bez preminulih u vranjskim kovid bolnicama

Nije bilo preminulih među hospitalizovanim kovid pacijentima Zdravstvenog centra (ZC) Vranje u poslednja 24 sata, saopšteno je u sredu ujutro iz PR službe ZC.

To je četvrti dan zaredom da niko nije izgubio bitku sa koronom u Vranju.

Na bolničko lečenje zbog korone u vranjske kovid bolnice u poslednja 24 sata primljeno je 10 novih pacijenata (dan ranije 5), a otpušteno takođe 10 (dan ranije 5).

U dve kovid bolnice ZC (Psihijatrija i Stara hirurgija) hospitalizovano je trenutno 88 pacijenata, isto kao prethodnog dana.

Svi trenutno hospitalizovani pozitivni su na koronavirus i imaju upalu pluća.

Broj pacijenata na kiseoniku je 58, isto kao juče.

U kovid bolnicama je 70 slobodnih mesta.

Na bolničkom lečenju zbog kovida, prema informacijama iz ZC Vranje, nema dece.

ATD: Procenat zaražavanja veći za 3,4 odsto

U kovid ambulanti ATD-a u Vranju, prema statistici za utorak, obavljeno je ukupno 257 pregleda (dan pre toga 227), od čega 67 prvih (prethodnog dana 85) dok su preostali bili kontrolni, saopštavaju iz ZC Vranje. Urađena su 3 PCR i 72 antigenska testa (dan pre 92) od kojih je 29 (dan ranije 34) bilo pozitivno na koronavirus. Procenat zaraženih u odnosu na broj antigenski testiranih iznosi 40,3 i veći je za 3,4 odsto nego prethodnog dana kada je iznosio 36,9.

Najnovije vesti

Foto MUP MUP: Svaka blokada kršenje zakona »

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) saopšteno je u subotu da žele da obaveste javnost "da je svaka blokada saobrać...