Četrdeset godina Službe za hemodijalizu u Vranju

Obeležavanje četiri decenije postojanja Službe za hemodijalizu u Opštoj bolnici Vranje, počeće u četvrtak 6. oktobra, programom u svečanoj sali vranjskog Doma zdravlja od 16 časova.

Biće održana kontinuirana medicinska edukacija o temama: Značaj i uloga nefrologa u COVID-19 (dr Slavča Stamenov), Hronične bolesti bubrega i terapijski izazovi u COVID-19 pandemiji (doc. dr Zorica Dimitrijević), Peritoneumska dijaliza i kovid infekcija (ass. dr Emina Kostić ), COVID-19 i transplantacija bubrega (doc. dr Branka Mitić), Organizacija rada centra za dijalizu u COVID-19 pandemiji (dr Slavča Stamenov) i Kako živeti dobro sa hroničnim bolestima bubrega tokom SARS - COVID19 pandemije - preporuke za optimalnu dozu lečenja (doc. dr Branka Mitić).

"Medijima će se pre predavanja obratiti direktor Zdravstvenog centra Vranje Saša Đorđević, načelnik Dnevne bolnice za hemodijalizu sa nefrologijom Slavča Stamenov, kao i uvaženi gosti, predavači na kontinuiranoj medicinskoj edukaciji u okviru programa obeležavanja 40 godina dijalize u Vranju", navode iz ZC Vranje.

Komentari

Sve pohvale za strucni i timski rad...
Ne postoji ni jedno odelenje boljih od njih.
Pozdrav za sve na odelenju za hemodijalizu.

Najnovije vesti