Četrdeset deveti rođendan OŠ Radoje Domanović VIDEO

U vreme kada su sve škole praktično okončale ovu školsku godinu zbog pandemije koronavirusa, OŠ Radoje Domanović u Vranju u četvrtak proslavlja svoj 49. rođendan.

Tim povodom direktor škole Nenad Stefanović poručio je da, iako škola nije u mogućnosti da ovaj dan obeleži na uobičajen način, nizom prigodnih aktivnosti i tradicionalnom svečanom priredbom, on izražava ponos u vezi sa načinom na koji su školske aktivnosti reorganizovane u proteklom periodu.

- Pandemija nas nije omela ni za trenutak i veliku zahvalnost upućujem nastavnom osoblju, deci i roditeljima na vrlo efektnoj, nimalo lakoj, ali brzoj reorganizaciji i velikodušnoj saradnji u realizaciji vaspitno-obrazovnog procesa - napisao je Stefanović u "svečanoj reči" povodom dana škole.

On je podsetio da je kroz ovu obrazovnu ustanovu prošlo oko 50.000 đaka.

- Svako vreme ima svoje heroje, svaka godina ostavila je neki trag, a svaka generacija se pamti po onima koji to na kraju i zasluže, a pogotovo u ovakvim okolnostima.

S ponosom ističem veliki broj nagrada na svim nivoima takmičenja koje su osvojili naši učenici, uz veliku podršku svojih učitelja i nastavnika.

To nam je veliki podstrek za dalji rad i napredovanje.

Ovom prilikom im čestitam i želim nove uspehe u daljem radu.

Koristim priliku da istaknem nagrade koje nisu izostajale ni u vanrednim okolnostima i da pohvalim učesnike konkursa, a posebno nagrađene tokom vanrednog stanja - poručio je Stefanović.

OŠ Radoje Domanović osnovana je kao četvrta u Vranju.

Izgradnja je započeta 1971, a nastava septembra 1972. godine pod krovom ondašnje Učiteljske škole, a danas Pedagoškog fakulteta.

Sopstvenu školsku zgradu ima od 4. septembra 1974. godine.

Škola je danas organizovana kao samostalna obrazovno-vaspitna ustanova bez isturenih odeljenja.

Nastavni kadar je stručan i krasi ga ozbiljnost i savesnost u radu sa učenicima.

Škola je za svoj sveukupni rad 1996. godine dobila priznanje "Sveti Sava", a dobitnica je i javnog priznanja "Sedmi septembar" 2002. godine.

Najnovije vesti