Dan škole u Radoju: Samo ono što je dobro prihvata se kao tradicija FOTO/VIDEO

Naša škola je od svog postojanja dala ogroman doprinos u obavljanju svoje prosvetne i kulturne misije u gradu i regionu.

Samo ono što je dobro prihvatano je kod nas kao tradicija - rekao je Nenad Stefanović, direktor vranjske OŠ Radoje Domanović, na svečanosti obeležavanja 48. rođendana ove obrazovne ustanove, koja je održana u Domu vojske u Vranju.

On je naglasio da su iz klupa "Radoja" stasali mnogi važni kulturni i javni radnici Vranja.

- Nastava je najvitalniji segment rada u školi.

S ponosom ističem veliki broj nagrada naših đaka na svim nivoima takmičenja.

To nam je veliki podstrek za dalji rad i napredovanje - kazao je Stefanović.

Učenici, roditelji i profesori pripremili su specijalan program pod nazivom "Bajka o zaboravljenima" a, kako je rečeno, ova priredba predstavlja krunu rada dramske i drugih sekcija ove škole.

- Ove godine potrudili smo se da imamo bogat kulturni, sportski i vannastavni program povodom našeg rođendana - kazala je učiteljica Ana Mikić, zahvaljujući se svima koji su pomogli u realizaciji priredbe.

NAJBOLJI

Najboljim učenicima i profesorima OŠ Radoje Domanović na svečanosti su dodeljene nagrade i priznanja. Nastavnica Dragana Mladenović sa učenicima "I4" osvojila je prvo mesto na republičkoj manifestaciji Dani ćirilice. Učenik Marko Trajković, uz mentorsku podršku nastavnika Slađana Andrejevića osvojio je drugo mesto na republičkom takmičenju iz fizike, dok je isti učenik, uz mentorsko asistiranje nastavnice Milunke Mitrović osvojio treće mesto na republičkom takmičenju iz tehnike i tehnologije. Marko Trajković osvojio je i prvo mesto na okružnom takmičenju iz matematike i dobio pohvalu na republičkom sa mentorkom, nastavnicom Draganom Spasić. Učenik Bogdan Trajković (mentorka nastavnica Biljana Stevanović) dobio je nagradu za osvojeno prvo mesto na okružnom takmičenju iz hemije. Priznanja i zahvalnice škole uručene su Domu vojske i učiteljici OŠ Radoje Domanović Ivani Vučković, kao i brojnim sponzorima i prijateljima škole.

OŠ Radoje Domanović osnovana je kao četvrta u Vranju i počela je sa nastavom septembra 1972. godine pod krovom ondašnje Učiteljske škole, a danas Pedagoškog fakulteta.

Sopstvenu školsku zgradu ima od 4. septembra 1974. godine.

Škola je danas organizovana kao samostalna obrazovno-vaspitna ustanova bez isturenih odeljenja.

Nastavni kadar je stručan i krasi ga ozbiljnost i savesnost u radu sa učenicima.

Škola je za svoj sveukupni rad 1996. godine dobila priznanje "Sveti Sava", a dobitnica je i javnog priznanja "Sedmi septembar" 2002. godine.

Najnovije vesti