Četiri treća mesta za vranjske đake na Književnoj olimpijadi u Karlovcima

Tri treća mesta osvojili su tri učenice Gimnazija Bora Stanković u Vranju, kao i jedan đak Ekonomsko-trgovinske škole na Književnoj olimpijadi koja je ovog vikenda održana u Sremskim Karlovcima, u tamošnjoj najstarijoj gimnaziji u Srbiji.

Na ovoj olimpijadi, koja je praktično republičko takmičenje iz književnosti treće mesto osvojile su gimnazijalke Lana Stojanović (prvi razred, mentor Dragan Petrović), Stefana Mihajlović (drugi razred, mentorka Jelena Cvetković) i Teodora Ilić (četvrti razred, mentor Ana Stoiljković).

Iz Ekonomsko-trgovinske škole u Vranju treće mesto osvojio je učenik Milan Aleksić (mentorka mu je profesorka Nataša Strize).

Vrlo zapažen uspeh, četvrto i peto mesto, pripali su učenici gimnazije Anji Ljubenović, kao i učenicama Medicinske škole Milici Stojilković i Sofiji Stojilković.

Kako navode iz gimnazije, koja je na ovom takmičenju imala najviše đaka, sam plasman na republičko takmičenje "podrazumeva veliki trud, dodatni rad i izuzetnu spremnost učenika", kao i "uspešno savladane prethodne nivoe takmičenja".

"Pored plasmana, osvojena mesta predstavljaju posebno postignuće, uspeh o kome se priča i koji se pamti i koji vremenom postaje jedna od najlepših i najvrednijih uspomena iz gimnazijskih dana.

Nagrade nas raduju i čine ponosnim, a naše vredne učenike ohrabruju i podstiču da nastave putem znanja, književnosti, čitanja i suočavanja sa takmičarskim izazovima.

Učešće i uspeh na republičkom nivou predstavljaju vredno iskustvo kroz koje se učenici usmeravaju i sazrevaju u skladu sa svojim talentom i interesovanjima", poručuju iz vranjske gimnazije.

Najnovije vesti