Četiri preminula kovid pozitivna pacijenta u Vranju za dva dana

Virusom kovid-19, prema statistici za protekla 24 sata, zarazilo se 8 stanovnika Vranja, 2 više u poređenju sa prethodnim danom, saopšteno je u ponedeljak iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Na području Pčinjskog okruga (Vranje, Vranjska Banja i još šest opština) testirano je za dan ukupno 116 osoba (dan pre 192) i analize su pokazale da je 15 (juče 23) inficirano koronavirusom.

Posle Vranja najviše novozaraženih imao je Bosilegrad - 4.

Sledi Surdulica sa 2 i Vladičin Han sa jednim novozaraženim.

U Trgovištu, Bujanovcu i Preševu nije bilo registrovanih slučajeva zaražavanja u protekla 24 sata.

ATD: Procenat zaražavanja 24,1 odsto

U kovid ambulanti ATD-a u Vranju obavljen je za dan ukupno 31 pregled (dan ranije 63), a 25 su bili tzv. prvi (dan ranije 26), dok su ostali bili kontrolnog tipa. Na antigenskom testiranju od 29 testova (dan ranije 28) njih 7 (juče 4) je bilo pozitivno na virus kovid-19. To daje procenat zaražavanja od 24,1 dok je dan ranije iznosio 14,3.

Na Odeljenju psihijatrije vranjske bolnice, jedinom koje zbrinjava kovid pacijente, trenutno se leči 13 osoba, 2 manje nego dan pre.

Svi su pozitivni na koronavirus i imaju upalu pluća.

Kiseoničku potporu zbog otežanog disanja koristi 10 pacijenata, jedan manje nego juče.

U protekla 24 sata nije bilo novih prijema, ni otpusta iz bolnice.

Preminule su u poslednja 24 sata dve kovid pozitivne osobe, a dva preminula Vranje je imalo i dan pre.

Jedno novozaraženo dete za dan

U Dečjoj kovid ambulanti u protekla 24 sata urađeno je ukupno 17 pregleda (dan ranije 20) - u 16 slučajeva radilo se o tzv. prvom, a u jednom o kontrolnom pregledu. Na kovid 19 je za dan testirano 15 dece i jedno je bilo pozitivno na koronavirus (dan ranije 2). Pozitivno dete je školskog uzrasta.

Najnovije vesti