30.04.2022

Sa Surdulicom nema šale

Treći mesec zaredom zaposleni u Surdulici imaju najveće prosečne zarade u Pčinjskom okrugu, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.

Sa prosečnom zaradom od 57.710 dinara, oni su u februaru "ušili" zaposlene u Vranju bezmalo za 1.000 dinara (934).

Ekonomskim jezikom rečeno, svaki zaposleni Surduličanin imao je u februaru u svom novčaniku prosečno 1.000 dinara više od prosečno zaposlenog Vranjanca.

Dakle, sve komparativne tržišne prednosti i ekonomska logika, Vranju i njegovom rukovodstvu, definitivno su okrenula leđa.

Analitičarima ostaje da pokažu šta je ovde po sredi i zašto Vranje danas kaska za Surdulicom, ali definitivno valja konstatovati da sa Surdulicom nije se šaliti.

Njen nepisani lider Novica Tončev, koji je u prošloj Vladi bio ministar, davno je naučio kako se otvaraju sva vrata, ne samo u Nemanjinoj 11, čime je stekao pravo da ovima u Vranju održi jedan kurs na tu temu.

Sada Tončevu, Aleksandri Popović, Zoranu Mitiću i njihovim saradnicima, koji od 2008. godine uspešno vode ovu lokalnu samoupravu, ostaje da Surdulicu uključe u takmičenje sa najuspešnijim gradovima i opštinama.

Jer, ako može tamošnji FK Radnik da se uspešno takmiči sa 16 klubova elitne fudbalske divizije u Srbiji, zašto i zaposleni u Surdulici ne bi mogli da se zaradama takmiče sa najuspešnijim gradovima i opštinama u republici.

I kada već uzeh fudbal za primer, jedino što ne bih voleo i što ne bi smelo da se dogodi to je da rukovodstvo Vranja svoje zaposlene dovede dotle dokle su doveli FK Dinamo.

 

(Autor je novinar)

Foto Vranje News

Komentari

Da li se bre vi Šakire? Koja crna Surdulica, grad duhova. Sve što je dobro je otišlo. Ostali poltroni po Opštini, SKCu, Đerdapu i skolama. Za koju godinu neće biti dece, ostaće jedna centralna škola, kao Bosilegrad. Narod sve to treba motkom i van SC.