31.08.2021

Zemlja za laku noć

U moru uništavanja i otimačine svega postojećeg - života, zdravlja, kulture i civilizovanosti, govora, love iz budžeta, dece, radničke i srednje klase, vode, vazduha, biljnog i životinjskog sveta, fabrika, trotoara, vizuelnog ugođaja i prirodnih lepota itd, itd - jedan od najvećih zločina u državi odigrava se uglavnom izvan očiju običnog čoveka.

Nad zemljom u bukvalnom smislu te reči - zemljištem koje nas hrani, iz koga crpimo vodu i koje nam omogućava da dišemo.

Primera da oni koji nemaju više šta da kradu osim zemlje (u nastavku je betoniraju ili ubijaju u svakom smislu te reči) je na svakom koraku. 

Evo najnovijeg.

MUP je danas, verovatno opet u neke predizborne svrhe, saopštio da su na Voždovcu u Beogradu kao pohapšeni neki činovnici, koje su neki otimači zemlje navodili da falsifikuju službene papire ne bi li ovi došli do nekakvih parcela, verovatno da tu posade beton u vidu stambeno poslovnog kompleksa. 

Znaju da je zemlja najveće i jedino preostalo bogatstvo u Srbiji (makar još neko kraće vreme) za "rudarenje", pa da bi do nje došli ljudi s one strane zakona spremni su na gotovo neverovatne stvari.

Naime, u dosluhu sa onim zlim činovnicima sa Voždovca (koji bi da ćare par stotina evrića i eventualno okrenu neko prase sa investitorom) otimači zemljišta sačinili su "falsifikovane ugovore o kupoprodaji nepokretnosti - prenosu prava korišćenja zemljišta uz naknadu", gde se kao potpisnici-prodavci, ma da li je moguće, pojavila, kažu mupovci, "preminula lica".

Čekaj, čekaj, pol'čka, pa nisu ovo izbori

Šta kaže dalje Vulin...

Izvršenim proverama u nadležnom sudu utvrđeno je da ugovori sa preminulim osobama nisu zavedeni.

Još se dodaje da je ukupna vrednost nekretnina koje su na ovaj način osumnjičeni protivpravno prisvojili oko 40 miliona dinara.

Cca desetak veoma pristojnih stanova u Vranju, recimo. 

Prava sitnica, što bi rekao Sir Oliver.

Neko bi kaz'o  - dobro, i šta je tu novo, kakva je poanta i u čemu je gvint sa celom ovom pričom?

Pa, u tome što si svi "sedimo na tribinama" i samo gledamo, a uskoro ćemo ostati bez svega, pa i to malo zemlje što je ostalo.

I, šta tad?

Koje će nam bogatstvo preostati da ga rabe necivilizovani novokomponovani bogatuni jer je preostalo još samo malo zemlje, a po principu spojenih sudova samim tim i malo reka, jezera (srećom more nemamo) i malo vazduha.

A, pučanstvo se bavi povraćanjem i igranjem pod šatrama, političkim tragikomedijama sa pucanjem i pevanjem, mlevenim ćevapima ili time šta je novo pametno rekao Toma Mona.

To je taj srpski mazohističko voajerski fazon tipa Farma - Zadruga.

 "Lele što volim da gledam da je drugom dobro, briga me kako je meni", "što volim da mi neko priča da je lepo iako nije" i sl.

Pa, ko će da spašava zemlju?

Jer, kad zamlje ne bude nema ni "gvirenja", ni bajki, ni priča za laku noć.

Ima samo laku noć.

 

(Autor je odgovorni urednik Vranje News-a)

Foto Vranje News