O nama

ZAŠTO POSTOJIMO

 

Informativni internet portal Vranje News osnovan je sa namerom da građanima saopštava istinu, bez upliva bilo koga i bilo čega sa strane u novinarski posao.

Glavni ciljevi su:

- Objavljivanje činjenica o pojavama u društvu koje su nepoznate ili koje bi pojedinci i razne interesne grupe da sakriju od javnosti.

- Promocija nezavisnog novinarstva po najvišim profesionalnim standardima.

- Informisanje u službi građana i isključivo u javnom interesu, bez obzira na političke i privatne interese partija ili bilo kog pojedinca.

Vranje News se zalaže za jednakost svih građana, bez obzira na nacionalnu, religijsku, političku i rasnu pripadnost ili bilo koje druge različitosti.

Vranje News zagovara pravo građana na transparentnost rada državnih organa i informisanost o svim činjenicama važnim za društvo.

 

EKIPU PORTALA VRANJE NEWS PREDVODI NOVINAR DEJAN DIMIĆ.

NOVINARSKA KARIJERA:

 

1994-1998.  RTS

1995-1996.  OK Radio

1999-2001  Jumko radio

2002-2003. Agencija Vranje Press

2002-2006. dopisnik više beogradskih medija

2003-2018. Novine Vranjske

2018-  Vranje News

 

 

Dejan Dimić objavljivao je za Cenzolovku, CINS, Birn, Vreme, Danas, Lokal Press, Radio Beograd i druge prestoničke pisane i elektronske medije.

Dobitnik je nagrade za istraživačko novinarstvo za tekstove objavljene u štampanim medijima za 2009. i 2010. godinu, koju dodeljuju Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Ambasada SAD u Beogradu. Dobitnik je nagrade Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) za najbolji istraživački tekst objavljen u srpskim lokalnim medijima za 2009. godinu.

Godine 2020. dobio je novinarsku nagradu "Slađana Veljković" za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima.

Učestvovao je kao novinar i urednik u implementaciji velikog broja medijskih i projekata organizacija civilnog društva na jugu Srbije i u regionu.