O nama

ZAŠTO POSTOJIMO

 

Informativni internet portal Vranje News osnovan je sa namerom da građanima saopštava istinu, bez upliva bilo koga i bilo čega sa strane u novinarski posao.

Glavni ciljevi su:

- Objavljivanje činjenica o pojavama u društvu koje su nepoznate ili koje bi pojedinci i razne interesne grupe da sakriju od javnosti.

- Promocija nezavisnog novinarstva po najvišim profesionalnim standardima.

- Informisanje u službi građana i isključivo u javnom interesu, bez obzira na političke i privatne interese partija ili bilo kog pojedinca.

Vranje News se zalaže za jednakost svih građana, bez obzira na nacionalnu, religijsku, političku i rasnu pripadnost ili bilo koje druge različitosti.

Vranje News zagovara pravo građana na transparentnost rada državnih organa i informisanost o svim činjenicama važnim za društvo.

 

Ekipu portala Vranje News predvodi novinar Dejan Dimić.

Rođen je u Vranju 1970. godine. Završio je OŠ Vuk Karadžić i Gimnaziju Bora Stanković (smer kultura i javno informisanje). Po zanimanju je pravnik (Pravni fakultet u Nišu), a po profesiji novinar. Nikada nije radio u struci. Novinarskom poslu posvetio se od 1994. godine. Usavršavao se u više navrata na radionicama čuvenog srpskog novinara Jovana Šćekića. Spikerski posao i TV novinarstvo učio je od Dušanke Kalanj, jedne od najpoznatijih prezenterki vesti u Srbiji. Učestvovao je u jednom od prvih projekata Centra za istraživačko novinarstvo Srbije (CINS), u ekipi sa poznatim novinarskim imenima - Filipom Švarmom, Vukom Cvijićem, Ratkom Femićem... Tokom rada u nedeljniku Vranjske kroz in-house treninge sarađivao sa novinarima Brankom Čečenom, Sašom Lekovićem, Slobodanom Georgijevim itd.

 

NOVINARSKA KARIJERA:

 

1994-1998.  RTS

1995-1996.  OK Radio

1996-1999. Slobodni novinar

1999-2001  Jumko radio

2002-2003. Agencija Vranje Press

2002-2006. dopisnik više beogradskih medija

2003-2018. Novine Vranjske

2018-  Vranje News

 

Dejan Dimić objavljivao je za Cenzolovku, CINS, Birn, Vreme, Danas, Lokal Press, Radio Beograd i druge prestoničke pisane i elektronske medije.

Dobitnik je nagrade za istraživačko novinarstvo za tekstove objavljene u štampanim medijima za 2009. i 2010. godinu, koju dodeljuje Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) i Ambasada SAD u Beogradu.

Dobitnik je nagrade Stalne konferencije gradova i opština (SKGO) za najbolji istraživački tekst objavljen u srpskim lokalnim medijima za 2009. godinu.

Godine 2020. dobio je novinarsku nagradu "Slađana Veljković", za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima.

Učestvovao je kao novinar i urednik u implementaciji velikog broja medijskih i projekata organizacija civilnog društva na jugu Srbije i u regionu.