Vranje bez preminulih u poslednja 24 sata, 19 novozaraženih

Devetnaest novozaraženih koronavirusom, jednog manje nego dan ranije, imalo je Vranje u poslednja 24 sata, saopšteno je u četvrtak iz Gradskog štaba za vanredne situacije.

Prema statistici za poslednji dan na kovid 19 testirane su 242 osobe (dan ranije 254) osobe sa teritorije Pčinjskog okruga i utvrđeno da je 35 (dan ranije 37) zaraženo koronavirusom.

Posle Vranja najveći broj novozaraženih u poslednja 24 sata imali su Surdulica i Bujanovac - po 5 (dan ranije 5, odnosno 4).

Sledi Preševo sa 4, dok su po jednog novozaraženog za dan imali Vladičin Han i Bosilegrad.

U Trgovištu nije bilo novih slučajeva zaražavanja.

Preminulih kovid pozitivnih pacijenata, koji se nalaze na bolničkom lečenju, na području Vranja i okruga nije bilo.

ATD: Sve povoljnije korona brojke

Ukupan broj pregleda u kovid ambulanti vranjskog ATD-a u protekla 24 sata bio je 97 (dan pre 126) - od toga 29 prvih (dan pre 35), dok su ostali bili kontrolnog tipa, saopšteno je u četvrtak iz ZC Vranje. Antigenski je testirano 30 pacijenata (juče 39) od kojih je 11 (juče isto 11) bilo pozitivno na kovid-19. To daje procenat zaražavanja od 36,6 (juče je iznosio 28,2 odsto).

Trenutno se od korone na Odeljenju Psihijatrije i Stare hirurgije, dve kovid bolnice Vranja, bolnički leči 29 pacijenata, 4 manje nego dan pre.

Svi su pozitivni na koronavirus i imaju upalu pluća.

Na kiseoniku je 17 pacijenata, jedan manje nego prethodnog dana.

U protekla 24 sata zabeležena su 2 prijema i 6 otpusta iz bolnice.

Petoro novozaražene dece

Petoro od 20 antigenski testirane dece u Dečjoj kovid ambulanti bilo je pozitivna na koronavirus u protekla 24 sata. To daje procenat zaražavanja od 25 odsto. Dvoje novozaražene dece su predškolskog, a troje školskog uzrasta. U ovoj ambulanti je za dan obavljen 21 pregleda (dan ranije 11) - 20 su bili tzv. prvi, a jedan kontrolni. Na odeljenju Pedijatrije vranjske bolnice obavljena su 33 pregleda (dan ranije 25) pregleda u poslednja 24 sata. Jedno dete je bilo pozitivno na koronu i zabeležen je jedan transport ka tercijarnim ustanovama.

Najnovije vesti