GPV: Samo je bojkot referenduma spas za Vranje i Srbiju

Iz Građanskog pokreta Vranje, grupe građana koja od 2020. godine participira u političkom životu grada, oglasili su se saopštenjem za medije u kome građane Vranja i Srbije pozivaju "na bojkot referenduma o promenama Ustava u oblasti pravosuđa".

"Time će građani sprečiti režim Aleksandra Vučića i SNS-a da manipuliše imenima i prezimenima glasača u biračkom telu jer im je namera da to iskoriste za uvećanje procenta izlaznosti na referendumu.

Građani, spasite čast i obraz svoju i vaših porodica.

Mafijašku vlast u Srbiji treba rušiti bojkotom njihovog, a ne našeg referenduma, ali i na drugi način ne dozvoliti im da izmanipulišu lakoverne građane i izdejstvuju njihov eventualni izlazak na referendum", navode iz GPV-a.

U GPV su ubeđeni da "u ovoj i ovakvoj Srbiji pravosuđe ne može bez upliva politike".

"I to bez obzira na to da li je izbor sudija i tužilaca na narodnim poslanicima ili na članovima visokih saveta sudija i tužilaca", uvereni su u GPV.

Iz ove grupe građana decidirano kažu da "niko, a najmanje aktuelna vlast u Srbiji, ne može da ih ubedi da će promenama Ustava biti popravljeno stanje u vranjskom pravosuđu".

"Za Vranje su članovi Visokog saveta sudstva (VSS) predlagali za izbor sudija Višeg suda one kandidate kojima su u 80 odsto slučajeva ukidane presude, a poznati su i po neradu, nesavesnosti i korumpiranosti.

To je još jedan od razloga zašto pozivamo sve građane Vranja i Srbije da bojkotom referenduma 16. januara pokažu aktuelnoj vlasti da su je 'pročitali' i ne dozvole da manipuliše njihovom voljom.

Bojkot referenduma je spas za Srbiju", zaključuju iz GPV.

Predsednik GPV-a Ivica Petrušević naveo je za Vranje News da na referendum "sigurno neće izaći oko 900 članova ove grupe građana, kao ni članovi njihovih porodica".

Najnovije vesti

Foto Vranje News Danas je Vaskrs - Hristos Vaskrse! »

Pravoslavni hrišćani u Vranju i Srbiji obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad s...