Usvojeni programi poslovanja javnih preduzeća i ustanova za 2022. godinu

Na sednici Skupštine grada Vranja usvojeni su programi poslovanja sa finansijskim planovima poslovanja za 2022. godinu javnih preduzeća Vodovod, Komrad, Novi dom, Urbanizam i izgradnja grada Vranja, Parking servis, Uprava Banje i Zdravstvena ustanova Apoteka Vranje.

Odbornici su prihvatili i programe rada sa finansijskim planovima poslovanja za 2022. godinu javnih ustanova Centar za socijalni rad, Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite, Pozorišta Bora Stanković, Javne biblioteke Bora Stanković, Narodnog muzeja, Istorijskog arhiva 31. januar, Narodnog univerziteta, Škole animiranog filma, Turističke organizacije Grada Vranja, Kulturno obrazovnog centra Vranje i Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima u svojini grada – Sportski objekti Vranje.

Usvojena je, takođe, Odluka o utvrđivanju prihoda koji pripadaju Gradu i Gradskoj opštini Vranjska Banja u 2022. godini, kao i Odluka o pokretanju postupka za realizaciju projekta javno-privatnog partnerstva, koju je obrazložio gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

"Projekat se odnosi na izgradnju solarne elektrane, korišćenje obnovljivih izvora energije i upotrebu energetski efikasnih tehnologija sa elementima koncesije.

Potencijalni investitor zainteresovan je za izgradnju solarne elektrane snage 18 megavata u industrijskoj zoni Bunuševac.

Ustupanjem na korišćenje gradsko građevinskog zemljišta, koje nije pogodno za drugi vid izgradnje, Grad dugoročno obezbeđuje prihod u vidu koncesione naknade.

Od velikog je značaja što će se za potrebe izgradnje i rada ovog objekta otvoriti nova radna mesta.

Realizacijom ovog projekta uskladiće se propisi Grada Vranja sa propisima Evropske unije koji promovišu "zelenu energiju" i naš grad biće prepoznatljiv na zelenoj karti EU.

Na ovaj način smanjiće se upotreba fosilnih goriva i povećati korišćenje obnovljivih izvora energije što će doprineti zaštiti životne sredine", rekao je Milenković.

Gradski parlament dao je zeleno svetlo na Odluku o Programu uređivanja građevinskog zemljišta za 2022. godinu, kao i na Program otuđenja građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Vranja za naredu godinu.

Usvojen je Program podsticaja za razvoj Slobodne zone Vranje za 2022. godinu, sa finansijskim planom poslovanja, Program rada Skupštine grada Vranja, kao i Akcioni plan za unapređenje socijalnih usluga grada Vranja za period od oktobra 2021. do decembra 2022. godine.

Usvojena je i Strategija unapređenja položaja mladih za period 2021-2025. godine.

Komentari

Зашто је изношење ђубрета од прекосутра 10% скупље?! Шта је поскупело што им је потребно за рад?! Камиони не иду на гас...чистачи такође...

Najnovije vesti