Gradski štab: Pojačan nadzor epidemijskih mera kafanama, tržnim centrima i javnom prevozu

Gradski štab za vanredne situacije naložio je u utorak obavezu "hitnog pojačanog inspekcijskog nadzora" nad poštovanjem i primenom mera propisanih vladinom Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti Кovid 19, uz poseban metod izveštavanja.

Kako je rečeno, pojačanu kontrolu u tržnim centrima, velikim trgovinskim lancima, javnom gradskom saobraćaju i većim ugostiteljskim objektima, osim sanitarnih inspektora, dužni su da obavljaju i komunalni inspektori, komunalni milicioneri, uz što veću primenu ovlašćenja u smislu kažnjavanja svih koji ne poštuju protivpandemijske mere", rečeno je na sednici.

Na 24. redovnoj sednici Štaba razgovaralo se trenutnoj epidemijskoj situaciji na teritoriji grada Vranja na osnovu dopisa koji je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave uputilo svim lokalnim samoupravama.

Na sednici su doneti zaključci koji se odnose na pripremu i spremnost subjekata sistema zaštite i spasavanja na teritoriji grada Vranja za period zimske sezone 2021/2022.

Zaključeno je da javna i komunalna preduzeća "sačine plan rada u zimskim uslovima i sagledaju njihove mogućnosti sa aspekata mehanizacije i repromaterijala za delovanje u zimskim uslovima.

Takođe i da se obavi "sagledavanje opremljenosti i osposobljenosti ekipa istih preduzeća za reagovanje u slučaju ekstremno niskih temperatura na saniranju havarija odnosno otklanjanju kvarova".

Doneti su i zaključci koji se odnose na delovanje ustanova koje pružaju pomoć i podršku ugroženom stanovništvu sa aspekata zdravstvene i socijalne zaštite.

Najnovije vesti