Sedam humorističkih tekstova u konkurenciji za Tumanovu nagradu

Iz Radio televizije Vranje (RTV) saopšteno je da je istekao rok za predaju radova na konkurs za dodelu nagrade "Pera Stojanović Tuman", koja ova medijska kuća raspisuje u znak sećanja na kolegu novinara, voditelja, glumca.

Kako je rečeno na konkurs je pristiglo sedam radova koje će stručni žiri u naredne dve nedelje oceniti i odabrati najbolji.

Nagrada se dodeljuje za humoristički tekst.

U konkurenciji za nagradu su Vladislav Stojčić iz Leskovca, Valentina Zlatanović iz Užica, Vranjanci Tanja Milosavljević, Milica Stanković, Branka Marković i Miloš Ivanović, te Miodrag Stošić, Hančanin koji živi i radi u Beogradu.

Odluka petočlanog žirija biće saopštena 7. septembra, na dan Radio Vranja.

Najbolji rad biće nagrađen sa 50.000 dinara, a pobednički tekst biće ekranizovan u produkciji RTV.

Pera Stojanović Tuman (1949 - 2000) bio je glumac Pozorišta Bora Stanković u Vranju, radijski voditelj na RTV, boem i šeret koji je za sobom ostavio niz fenomenalnih rola u teatru, nekoliko stotina radijskih i TV emisija pod nazivom "Nedeljni smehotres", u kojima je propagirao vrcavost i vedri duh vranjske čaršije.

Radio televizija Vranje počela je sa dodelom memorijalne nagrade 2005. godine.

Ove godine realizaciju konkursa podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja.

ŽIRI

Žiri za ocenu radova ove godine činiće Miodrag Popov, novinar i urednik, Bojan Jovanović, umetnički rukovodilac Pozorišta Bora Stanković u Vranju, Gordana Ristić, realizatorka TV programa i ćerka Pere Stojanovića Tumana, Zoran Veličković, direktor RTV i Ljubica Zdravković Džonov, urednica na RT Vranje.

Najnovije vesti