Pravobranilaštvo: Grad je vlasnik poslovnog prostora u Belom jagnjetu

Iz Gradskog pravobranilaštva u Vranju, povodom medijskih spekulacija o tome čiji je objekat u centru Gornje čaršije, najvećem romskom naselju u Vranju, saopšteno je da je lokal "Belo jagnje" u vlasništvu Grada Vranja.

- Netačni su medijski navodi o tome da Grad Vranje nije vlasnik nepokretnosti, poslovnog prostora u prizemlju zgrade.

Dužni smo da zbog istinitosti saopštimo da je Grad Vranje postao vlasnik nepokretnosti na katastarskoj parceli 1946 KO Vranje na osnovu ugovora o zameni poslovnog prostora od 17. maja 1995. godine, koji je zaključen između tadašnje Opštine Vranje i Trgovinskog preduzeća "Vema" - navode iz pravobranilaštva.

Predmetni ugovor, dodaje se u saopštenju, "sproveden je u Službi katastra nepokretnosti Vranje 22. jula 2019. godine", na zahtev Gradskog pravobranilaštva, čime je Grad "i formalno postao vlasnik poslovnog prostora".

- Uvidom u javne evidencije Službe katastra nepokretnosti utvrđeno je da je D. Šerifović nosilac prava korišćenja stambenog prostora na spratu zgrade, ali ne i poslovnog prostora u prizemlju - navodi se u saopštenju Gradskog pravobranilaštva u Vranju.

JAVNI OGLAS ZA IZDAVANJE

Grad Vranje je 22. marta ove godine raspisao javni oglas za sprovođenje postupka davanja u zakup poslovnog prostora "Belo jagnje" (u prizemlju). U oglasu se navodi da je reč o prostorijama u javnoj svojini. Predmet javnog oglasa je davanje u zakup poslovnog prostora (na Trgu slobode br.26) javnim nadmetanjem. Lokal se sastoji od tri prostorije (na katastarskoj parceli br.1946, upisane u List nepokretnosti br. 14976 KO Vranje 1) ukupne površine 87 kvadrata po početnoj ceni od 250 dinara po kvadratu mesečno.

- Poslovni prostor se daje na određeno vreme od 5 godina u viđenom stanju, a radi obavljanja poslovno uslužne delatnosti. Poslovni prostor-lokal ne može se izdati u zakup za obavljanje delatnosti kojima se stvara buka i zagađuje životna sredina. Javno nadmetanje održaće se 29. aprila 2021. godine sa početkom u 12 časova, u maloj sali zgrade Gradske uprave grada Vranja. Kriterijum za ocenjivanje ponuda je "najviša ponuđena cena" - piše u oglasu Grada.

Pravo na učešće u postupku davanja u zakup poslovnog prstora javnim nadmetanjem imaju zainteresovani privredni subjekti i druga pravna lica koja ispunjavaju uslove iz ovog oglasa i koja uplate 10 odsto depozita početne cene zakupnine poslovnog prostora, na račun uplate depozita gradskih organa uprave br. 840-1155804-78 sa pozivom na br. 97 47-114.

- Sa najpovoljnijim ponuđačem biće zaključen ugovor o zakupu poslovnog prostora kojim će se regulisati međusobna prava i obaveze - navodi se u oglasu.

Najnovije vesti