Pobeda rukometaša u gostima: Bela Palanka - Vranje 32:33

Rukometaši Vranja 1957 pobedili su gostima ekipu Bele Palanke sa 32:33 (16:19), u utakmici 16. kola Super B lige Istok-Zapad.

Vranjanci su ušli u utakmicu sa nešto manje energije, pa su Belopalančani u većem delu prvog poluvremena imali jedan do dva gola prednosti sve do 23. minuta i 12:11, nakon čega su Vranjanci poravnali i od tog momenta preuzeli konce igre u svoje ruke, pa su na poluvreme otišli sa tri gola prednosti (16:19).

U drugom delu igre RK VRanje 1957 uglavnom je imao prednost, pa čak i četiri gola viška sve do samog kraja kada je bilo 29:33 (56. minut).

Međutim u samom finišu umalo da od gotovog naprave veresiju, jer je domaćin uspeo da postigne tri gola a Vranjanci za četiri minuta nijedan, ipak nedovoljno da Bela Palanka izbegne poraz od Vranjanaca.

U svakom slučaju napravljen je podvig jer su mladi rukometaši iz Vranja trijumfovali nad trećim na tabeli, i to u gostima.

Mladi tim RK Vranja je sa 9 postignutih golova predvodio Dimitrije Milenković, šest je postigao Milan Veljković, a po 5 Stefan Pavlović i Sava Tašković.

David Antić i Ljubodrag Stevanović postigli su po 4.

U ekipi domaćih najefikasniji su bili Nikola Pavlović i Milan Urošević sa po 8 golova.

Vranje je u sezoni 2019/2020. kao domaćin poraženo od ekipe iz Pele Palanke sa 23:28, dok zbog epidemije koronavirusa utakmica u Beloj Palanci u drugom delu sezone nije odigrana.

U sezoni 2018/2019 Palančani su slavili u oba meča protiv Vranja - kao domaćini sa 28:26, a u Vranju sa 22:23.

Posle ovog trijumfa nakon dve sezon Vranjanci su sedmi na tabeli Super B lige Istok Zapad sa 15 bodova.

Prvoplasirana Mokra Gora iz Zubinog Potoka ima 29.

U narednom kolu Vranje će ugostiti Topličanina iz Prokuplja, koji na osmom tabeli na tabeli ima dva boda manje od vranjskog tima.

Najnovije vesti