Surduličani ispustili dva gola prednosti: Radnik - Vojvodina 2:2 VIDEO

Vranje - Fudbaleri surduličkog superligaša Radnika nisu uspeli da vežu četvrtu uzastopnu pobedu u Super ligi pošto su u 27. kolu šampionata, na Gradskom stadionu u Surdulici, odigrali nerešeno 2:2 (2:1) sa novosadskom Vojvodinom.

Radnik je vodio sa 2:0, imao tri boda u džepu, ali je trećeplasirani tim lige ipak upeo da se vrati iz minusa i odnese bod iz Surdulice.

Vojvodina je u ovom susretu imala više od igre, ali su Surduličani iz kontranapada i iz prekida bili opasniji.

Radnik je poveo u 30. minutu kada je Makarić centrirao s desnog boka, a najbolje se u šesnaestercu gostiju snašao Danoski i doneo domaćinu vođstvo.

U momentima kada je Vojvodina dominirala, Surduličani su duplirali prednost u 42. minutu kada je, ponovo posle akcije Makarića, igrač gostiju Bjeković nespretno pogodio sopstvenu mrežu.

Vojvodina je u prvom poluvremenu preko Drinčića prepolovila prednost Radnika i verovatno je to bilo presudno za dalji tok utakmice.

Trener gostiju Nenad Lalatović bacio je sve karte na napad u drugom delu igre i to mu se isplatilo u 74. minutu kada je postiginut drugi autogol na utakmici, ovog puta od igrača Radnika Bogdanovskog za konačnih 2:2.

Vojvodina je na kraju mogla i do punog plena, ali je kod najizglednije prilike koju je imao Devetak golman Radnika Kostić odlično intervenisao.

Radnik je i sa bodom uspeo da sačuva šesto mesto na tabeli Super lige.

Ima 42 boda, koliko i ekipa Proletera iz Novog Sada.

Vojvodina je treća sa 54, dva boda više od Čukaričkog.

Surduličani će u narednom kolu gostovati Radu na Banjici, ekipi koja se bori za opstanak.

"Građevinari" su u ovom kolu uzeli bod (1:1) Javor Matisu u Ivanjici.

Najnovije vesti