Skupštine potvrdila: Svi laureati za Dan grada dolaze iz zdravstva

Na sednici Skupštine grada Vranja u ponedeljak doneta je Odluka o dodeli javnih priznanja u 2021. godini povodom Dana grada koji se obeležava 31. januara, na dan kada je Vranje oslobođeno od Turaka 1878. godine.

Javno priznanje 31. januar pripalo je Zdravstvenom centru u Vranju zbog, kako je obrazloženo u predlogu, "izuzetnog rezultata na unapređenju zdravstvene zaštite".

Dobitnik ovogodišnjeg javnog priznanja je i Zdravstvena ustanova Apoteka Vranje "zbog izuzetnog zalaganja, organizovanja i vanrednog izvršavanja zadataka za vreme vanrednog stanja i epidemije virusa COVID-19".

Javno priznanje 31. januar biće dodeljeno i Zavodu za javno zdravlje "zbog izuzetnog zalaganja, organizovanja i izvršavanja zadataka na planu zaštite i bezbednosti građana", odlučili su odbornici skupštine.

Laureatima će priznanja biti uručena u nedelju 31. januara u 12 sati u Pozorištu Bora Stanković.

Osim ove, na sednici u ponedeljak usvojena je Odluka o određivanju pravca pružanja državnih puteva drugog reda koji prolaze kroz naseljena mesta na teritoriji grada Vranja, kao i Odluka o načinu i postupku imenovanja direktora javnih preduzeća i javnih komunalnih preduzeća čiji je osnivač grad Vranje.

Odbornici su usvojili i odluke o izmenama i dopunama odluka o osnivanju JP Urbanizam i izgradnja grada Vranja i JKP Parking servis, te odluke o izmenama i dopunama odluka o usklađivanju poslovanja javnih preduzeća Vodovod, Novi Dom, Komrad i Uprava Banje sa Zakonom o javnim preduzećima.

Na skupštini je usvojena i Odluka o pribavljanju, raspolaganju, korišćenju i upravljanju stvarima u javnoj svojini grada Vranja, kao i Odluka o usvajanju druge izmene i dopune Plana generalne regulacije Vranjska Banja.

Odbornici su dali zeleno svetlo na Predlog Rešenja o imenovanju stručnog tima za realizaciju projekta javno-privatnog partnerstva bez elemenata koncesije na teritoriji grada Vranja, kao i na Predloge Odluka o pokretanju postupaka za realizaciju projekta javno-privatnog partnerstva - rekonstrukcija javnog parkinga i poboljšanje kvaliteta usluga i rekonstrukcija sistema daljinskog grejanja uz isporuku toplotne energije, koje je obrazložio gradonačelnik Slobodan Milenković.

Usvojeno je Rešenje o imenovanju Izborne komisije za sprovođenje izbora za članove saveta mesnih zajednica na teritoriji grada, kao i Rešenje o izmeni rešenja o imenovanju Komisije za sprovođenje javnog konkursa za izbor direktora javnih preduzeća i javno-komunalnih preduzeća čiji je osnivač grad Vranje.

Najnovije vesti