Nove mere Gradskog štaba za vanredne situacije

U petak je zabranjena prodaja robe široke potrošnje (polovna, tekstilna roba i slično) na pijacama i pijačnim tezgama tokom subote, dok je dozvoljena prodaja tokom nedelje unutar pijace "Tekija", a sve u cilju sprečavanja širenja virusa КOVID-19, saopšteno je u petak nakon sednice Gradskog štaba za vanredne situacije.

Takođe, zabranjena je prodaja na stočnoj pijaci u selu Ristovac.

Odlučeno je da Кancelarija za mlade Gradske uprave u saradnji sa volonterima pruži asistenicju i pomoć tokom subote i nedelje Javno komunalnom preduzeću Кomrad u sprovođenju kontrole ulaska potrošača na pijacama Ogledna stanica, Tekija i Bujkovski most, kao i dezinfekcije građana koja podrazumeva dezinfekciju ruku i dezinfekcioni otirač uz obavezno pridržavanje bezbedne udaljenosti između potrošača.

- Takođe, naloženo je JКP Кomrad da o tome obavesti sve građane putem sredstava javnog informisanja.

Obavezuju se svi prevoznici da dupliraju vozila na svim linijama prema privrednim subjektima kako bi se omogućila bezbedna udaljenost putnika u vozilima, a sve u cilju sprečavanja širenja virusa КOVID-19.

Nalaženo je JU Centar za socijalni rad Vranje da uputi apel svim ljudima dobre volje i privrednim subjektima za donacijom paketa sa osnovnim životnim namirnicama i sredstvima za higijenu ugroženim kategorijama stanovništva.

Naloženo je JU Centar za socijalni rad Vranje da omogući stalno zasedanje Кomisije za jednokratna davanja.

Najnovije vesti