Asfaltirane tri ulice na Šapranačkom Ridu u Vranju FOTO

Asfaltiranje ulica Tome Кostića, Pavla Jurišića Šturma i Trifuna Stošića Ante, u ukupnoj dužini od oko 440 metara, počelo je u naselju Šapranački Rid u Vranju.

Ukupna vrednost radova je oko 12,5 miliona dinara, uključujući i PDV-om, izjavio je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković.

On je u ponedeljak, sa pomoćnikom Sašom Pešićem i gradskim većnikom za infrastrukturu Dejanom Stanojevićem, obišao radove u ulicama gde se, kako je rekao, "rešava višedecenijski problem".

- Mnogi su bili skeptični kada smo ove ulice uvrstili u komunalni program i krenuli u realizaciju, jer su decenijama bili problematični imovinski odnosi.

Međutim, naše službe, pre svega Odeljenje za investicije i građevinsko zemljište, naporno su radili godinu i po dana kako bi razrešili imovinske odnose.

Potom je izrađena projektno–tehnička dokumentacija, izdata građevinska dozvola i, kao što vidite, danas asfaltiramo ove ulice - rekao je Milenković.

Asfaltiranjem je ovaj deo naselja spojen sa Ulicom Ratka Pavlovića, koja se nadovezuje na Budislava Šoškića.

- Ovaj pravac je veoma bitan jer želimo da napravimo mini obilaznicu kojom bismo rasteretili saobraćaj kroz grad i povezali naselja Ogledna Stanica, Šapranački Rid i Donji Asambair.

Na taj način bismo iz pomenutog pravca povezali grad sa Koridorom 10 - dodao je gradonačelnik.

On je rekao i da je tokom vikenda obavljena rehabilitacija Sremske ulice u centralnom gradskom jezgru.

Reč je o 540 metara kvadratnih površine, a ulica je presvučena asfaltom.

Vrednost tih radova je 570.000 dinara.

Komentari

Sta je g-dine gradonacelnice sa ulicom Darinke Radovic na Sapranackom ridu, zasto je ne asfaltirate
3 God zaredom je u komunalnom programu, ako ima probema sa imovinskim stanjem, to su sporni samo trotoari.neko je izasao malo neko nije..Dovoljno je siroka duzine 100 m i sirine 7 m, za asfalt je potrebno 5 m, asfaltirajte je na postojece, kao sto rade u Beogradu, pa ko je izasao napred nece imati trotoar
.Gazimo blato u sred grada, sramota, kisa, rupe pune vodom, sahte strce iznad. Kao da zivimo u SomalijiJel mozete barem da je nasipate sljunkom i iznivelisete...izacjite Gradonacelnice na lice mesta, uradite nesto, gradjani su ogorceni...asfaltirajte je pomozite budite veliki pomozite malima...

Najnovije vesti