Disić: Simpo danas sve obaveze izmiruje iz tekućeg poslovanja FOTO/VIDEO

Kompanija Simpo Vranje izmiruje kompletne obaveze prema javnim preduzećima, lokalnim poreskim administracijama i svim poveriocima, a nakon usvajanja Unapred pripremljenog plana reorganizacije (UPPR) preduzeće u proizvodnom delu radi punom parom, izjavio je u ponedeljak generalni direktor Simpa Slađan Disić.

On je prilikom obilaska pogona preduzeća, u društvu gradonačelnika Slobodana Milenkovića i drugih funkcionera grada Vranja, te delegacije lokalnog SNS-a, rekao da Simpo "ima sklopljene poslove u punom kapacitetu do kraja tekuće poslovne godine".

- Posle pravnosnažnosti sudske odluke o usvajanju UPPR-a, poslujemo potpuno stabilno i naše poslovanje je ekonomski održivo - precizurao je Disić.

- Imamo tržište, zahtevne i relevantne kupce.

U ovom momentu u situaciji smo da iz tekućeg poslovanja izmirujemo sve obaveze Simpa - naglasio je Disić.

Stabilnim poslovanjem, smatra generalni direktor Simpa, kompanija "pruža direktnu i indirektnu podršku lokalnoj samoupravi u svim sredinama gde ima svoja predstavništva, pogone i salone".

- Imamo sklopljene konkretne poslove.

Kao što je opremanje hotela i studentskog doma u Dablinu, hotela Slavija u Budvi i hotela u Vranju, a krenulo se i u posao opremanja renovirane zgrade vranjskog pozorišta - rekao je Disić.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o zaradama u Simpu, Disić je kazao da one zavise "od izvršenja normativa i plana realizacije".

- Prosečna neto plata zaposlenog je od 31.000 do 35.000 dinara, a očekujemo da do kraja godine budu i veće.

Plate funkcionera su poslovna tajna, ali ja nemam razloga da visinu svoje plate krijem - ona iznosi prosečno 97.000 dinara mesečno.

Sve je proverljivo u Poreskoj upravi i daleko je manje od onoga što mi pripisuju određeni mediji - kazao je Disić.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković potencirao je u izjavi pred predstavnicima medija da Simpo ostaje "motor razvoja Vranja i celog okruga"

- Simpo je brend Vranja.

Razumem iz lične pozicije kroz šta je prošao generalni direktor kompanije, jer sam i ja prošao kroz sličan proces obezbeđivanja finansijske stabilnosti sistema i istovremenog vraćanja dugova.

Najvažnije je da je kompanija od 1. maja ušla u fazu redovnog izmirenja svih svojih obaveza, čak i pre valutnog roka.

To znači da će biti i veći izvorni prihod za lokalnu samoupravu – naglasio je Milenković.

On je izrazio zahvalnost državnom vrhu Srbije što je prepoznao značaj Simpa za Vranje i Srbiju.

Najnovije vesti