Centralna manifestacija povodom Dana medicinskih sestara u Vranju

Organizacija Svečane akademije povodom Dana medicinskih sestara je velika čast i ponos naše regionalne podružnice Nacionalne asoocijacije udruženja zdravstvenih radnika Srbije (NAUZR), istakla je Jasmina Ristić, predsednica podružnice za Pčinjski okrug.

Ova podružnica organizovaće 12. maja Centralnu akademiju u Vranju, povodom Međunarodnog dana sestara.

- Istovremeno to je i velika obaveza, kao i naš zadatak da profesiji medicinske setre u potpunosti vratimo značaj i mesto koje joj zasluženo pripada u društvu, kao jednom od stubova medicine.

Uticaj medicinskih sestara i tehničara na ozdravljenje pacijenata i na njihov sveukupni oporavak je od izuzetnog značaja.

Medicinske sestre i tehničari obavljaju plemenit, human, izuzetno odgovoran i težak posao i istovremeno na najneposredniji način brinu o ljudima, deci, našim najstarijim građanima onda kada im je najteže - dodaje Jasmina Ristić.

"Upravljanje ljudskim resursima na Klinici za neurologiju Kliničkog centra Kragujevac" je preporučena tema koju će ovom prilikom prezentovati svs Nataša Jevtović.

Uz svečani program Nacionalna asocijacija udruženja zdravstvenih radnika Srbije dodeliće nagrade i priznanja medicinskim sestrama (tehničarima) koje su svojim zalaganjem doprinele unapređenju struke.

Nacionalna asocijacija udruženja zdravstvenih radnika Srbije, dobrovoljna strukovna organizacija Udruženja zdravstvenih radnika i zdravstvenih saradnika, nastavnika stručnih i visokih škola sa teritorije Republike Srbije

Podružnica Nacionalne asoocijacije udruženja zdravstvenih radnika Srbije u Pčinjskom okrugu je osnovana pre nepunih godinu dana.

Najnovije vesti