Za lokalne usluge socijalne zaštite 40 miliona dinara iz budžeta

Za usluge Centra za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u 2019. godini opredeljeno je iz budžeta 40 miliona dinara, prema Programu rada i finansijskom planu koji je Skupština grada Vranja usvojila na poslednjoj skupštinskoj sednici u 2018. godini.

Ta sredstva, prema rečima direktorke Centra Ivane Tasić, izdvajaju se za plate, prevoz, energente i ishranu.

- Sopstvena sredstva u iznosu od 4,7 miliona predviđena su za troškove medicinskih usluga, kupovinu peleta za grejanje Sigurne kuće, usluge Zavoda za javno zdravlje, kupovinu hemije, kancelarijskog materijala, kao i za tekuće popravke i održavanje.

U programu rada imamo predviđenih još 13 miliona preko projekta Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja - navodi Tasićeva.

Centar za razvoj lokalnih usluga socijalne zaštite u Vranju inače nudi pet vrsta usluga.

Najpre, tu je Prihvatilište za odrasla i stara lica (kapaciteta 50 korisnika), Prihvatilište za žene i decu žrtve porodičnog nasilja Sigurna kuća u Vranjskoj Banji (10 korisnika), te Dnevni boravak za decu i omladinu sa smetnjama u razvoju (15 korisnika).

Osim ove tri stalne usluge, Centar nudi i usluge lični pratilac deteta i geronto domaćice, koje se finansiraju projektno.

Najnovije vesti