Zvezdin karavan u Vranju FOTO/VIDEO

Letnji karavan Crvena zvezda, koji obilazi gradove po Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori, boravio je u Vranju u utorak u centralnoj šetališnoj zoni.

Tom prilikom omogućeno je Zvezdašima, navijačima i simpatizerima kluba iz Vranja i okoline, da se fotografišu sa peharima Lige šampiona, Superlige i Kupa Srbije.

U centru grada formirana je "fan zona" u kojoj su navijači mogli da se učlane u FK Crvena zvezda.

Zvezdin karavan posetio je gradski većnik za sport Nenad Đorđević, a fan zonu obišao je i gradonačelnik Slobodan Milenković.

Prošle godine Zvezdin karavan obišao je 19 gradova Srbije, a ove će obići više od 50.

Cilj karavana je promocija članstva FK Crvena zvezda i otvaranje mogućnosti da i ljudima u provinciji Zvezda bude pristupačnija.

Zvezda

Fudbalski klub Crvena zvezda je srpski fudbalski klub iz Beograda i deo je Sportskog društva Crvena zvezda. Najtrofejniji je fudbalski klub u Srbiji sa ukupno 66 titula, uključujući 33 domaća šampionata, 26 nacionalnih kupova, dva nacionalna superkupa, jedan liga kup (kup prvoligaša), dva Mitropa kupa, jedan Kup šampiona i jedan Interkontinentalni kup. Najveći uspeh postignut je 1991. godine kada je klub osvojio Kup evropskih šampiona u Bariju i Interkontinentalni kup u Tokiju. Bilo je to najveće dostignuće Crvene zvezde i bilo kog srpskog, a tada i jugoslovenskog fudbalskog kluba. Pored tog uspeha u evropskim takmičenjima, izdvaja se i finale Kupa UEFA 1979, gde su poraženi od Borusije iz Menhengladbaha. Zvezda igra na svom stadionu koji od 2014. nosi ime po legendi Crvene zvezde Rajku Mitiću, sa kapacitetom od 51.755 sedećih mesta. Stadion je među domaćom publikom poznat kao "Marakana", po nazivu istoimenog stadiona u Brazilu, iako mu to nikad nije bio zvaničan naziv. Prema većini istraživanja Crvena zvezda je najpopularniji klub u Srbiji i Beogradu. Takođe, veoma je popularan gotovo u svim susednim državama ali i među srpskom populacijom širom sveta. Klub ima dugogodišnje rivalstvo sa Partizanom. Od 2011. godine postoji Ženski fudbalski klub Crvena zvezda.

Najnovije vesti