Zopova bela faza pred vranjskom likovnom publikom FOTO/VIDEO

Samostalna izložba Zorana Petrušijevića Zopa, jednog od najvećih lokalnih slikara ikada, otvorena je u subotu uveče u Handlebar Korman kafeu u Vranju.

Otvaranju je prisustvovao 79-godišnji Petrušijević, a ljubiteljima slikarstva i poštovaocima Zopovog lika i dela se u ime organizatora izložbe - Antikvarnice i galerije Mamuze - obratio Filip Jovanović.

Izložba u nešto neformalnijoj i opuštenijoj atmosferi bila je pun pogodak jer se pojavio znatno veći broj ljudi od onog koji inače posećuje slične i uopšte kulturne događaje u gradu.

Zopovu izložbu nazvanu Bela faza ljubitelji slikarstva moći će da pogledaju u ovom kafeu narednih mesec dana.

Izloženo je sedamdesetak slika i izložba je prodajnog karaktera.

Handlebar se nalazu u Glavnoj ulici u Vranju (ispod Tržnog centra Bazar).

Zoran Petrušijević je jedan od najcenjenijih i najproduktivnijih slikara Vranja godinama unazad i važi za najvećeg vranjskog umetnika.

I jedan je od najautentičnijih slikara ovog podneblja starije generacije potpuno originalnog likovnog izraza.

Često je pomagao onima kojima je pomoć potrebna darujući slike za humanitarne aukcije.

Godinama je radio kao profesor na Pedagoškom fakultetu u Vranju.

Zop

Prof. mr Zoran Petrušijević Zop rođen je 1943. godine u Vranju. Osnovne i magistarske studije završio je u Beogradu, u klasi čuvene Ljubice Cuce Sokić. Član je ULUS-a od 1972. godine. Izlagao je na pedesetak samostalnih i kolektivnih izložbi širom zemlje. Njegova dela bila su izložena i u Paviljonu Cvijeta Zuzorić. Dobitnik je mnogobrojnih slikarskih nagrada.

Najnovije vesti

Foto simpo.rs (klik na fotografiju za puni prikaz) Aprilski popusti u Simpu »

Kupac koji je stekao pravo na popuste, pri svakoj sledećoj kupovini ostvaruje definisani popust bez obzira na iznos raču...