Zona Jug: Trijumf Banjčana u Badnjevcu, neugodan poraz Pčinje

Vranjska Banja pobedila je ekipu Svetlosti na gostovanju u Badnjevcu rezultatom 1:3, u utakmici 2. kola fudbalske Zone Jug.

Poslednjih godina najbolji zonaš iz Pčinjskog okruga, trgoviška Pčinja, doživela je neugodan poraz od OFK Kosanice u Kuršumliji od 2:0.

Prvu pobedu po povratku u ligu ostvarili su Nebeski anđeli iz Vranja, tim Vojske Srbije, koji je na gostovanju u Bobištu bio bolji od domaćeg istoimenog zonaša rezultatom 1:2.

Četvrti tim iz Pčinjskog okruga, Morava iz Vladičinog Hana, bila je sigurna kao domaćin protiv Jablanice iz Medveđe pobedivši sa visokih 4:1.

U ostalim utakmicama drugog kola leskovačka Sloga je kao domaćin savladala Polet 1980 iz Lapljeg sela sa 6:1, Pusta reka iz Bojnika Akademiju 10 iz Prokuplja sa 1:0, Žitorađa Jastrepca iz Blaca sa 3:0, dok je Budućnost iz Orašja pregazila Jedinstvo iz Gornje Stopanje sa 5:2.

Banjčani su zaseli na čelo tabele zone kao jedina ekipa koja ima maksimalnih 6 bodova iz dva kola, a ispod nje sa po četiri boda slede Sloga, Nebeski anđeli i OFK Kosanica.

Morava je peta, a Pčinja dvanaesta, ali obe ekipe imaju po tri boda.

U narednom kolu Zone Jug odigraće se derbi u Vranjskoj Banji, gde će lider na tabeli dočekati hansku Moravu.

Nebeski anđeli ugostiće Žitorađu, a Pčinja Slogu iz Leskovca.

Najnovije vesti