Zona Jug: Porazi Morave i Banje, trijumf Nebeskih anđela

Vranje - Hanska Morava, najbolje plasirani tim iz Pčinjskog okruga u fudbalskoj Zoni Jug, poražen je kao domaćin od Topličanina iz Prokuplja sa 0:1 (0:1), u utakmici 12. prvenstvenog kola koja je odigrana na Stadionu Kunjak.

Hančani, poprilično igrački oslabljeni u ovom meču, propustili su priliku da se eventualnom pobedom približe samo na korak lideru lige Jablanici iz Medveđe.

Gostima iz Prokuplja sva tri boda u Vladičinom Hanu doneo je Dragićević u 18. minutu utakmice kada je topovskim udarcem savladao golmana domaćih Anđelkovića.

Hančani, koji su u drugom delu igre imali nekoliko dobrih prilika za gol, kao i gosti, od 78. minuta igrali su sa igračem manje zbog isključenja Lazara Kitanovića.

Jedinu pobedu od pet klubova iz okruga koji nastupaju u Zoni Jug ostvarili su vranjski Nebeski anđeli koji su kao domaćini rezultatom 2:0 pobedili favorizovanu, drugoplasiranu Svetlost iz Badnjevca.

FK Vranjska Banja, poslednja sa samo jednim bodom iz dvanaest utakmica u ovogodišnjem šampionatu, razočarala je u nedelju porazom od pretposlednjeg Moravac Oriona, ekipe koja je do ovog kola po broju bodova bila izjednačena sa Banjčanima na dnu tabele.

Preostale dve ekipe iz okruga, Trnovac i OFK Alakince, remizirali su u ovom kolu.

Trnovčani su kao domaćini odigrali 0:0 sa četvrtoplasiranom Žitorađom, dok je OFK Alakince stiglo do odličnih 4:4 protiv trećeplasiranog Jedinstva u Gornjem Stopanju.

Hanska Morava i dalje je najbolje plasirani tim sa krajnjeg juga u ovom rangu takmičenja na petom mestu sa 21 bodom, koliko ima i četvrtoplasirana Žitorađa.

Jablanica iz Medveđe na čelu tabele ima 24 boda.

Posle Morave najviše bodova među klubovima iz Pčinjskog okruga sakupio je Trnovac, ima ih 14 na devetom mestu, dok su Nebeski anđeli deseti sa 12 bodova.

OFK Alakince je trinaesto sa 6, a Vranjska Banja poslednja šesnaesta sa samo jednim bodom.

U narednom kolu ovih pet timova očekuju nimalo lake utakmice u Zoni Jug.

OFK Alakince će biti na iskušenju kao domaćin protiv šestoplasirane Puste reke iz Bojnika, Morava će u Žitorađi igrati derbi sa istoimenim timom sa kojim deli četvrto i peto mesto, dok će možda najlakši zadatak imati Nebeski anđeli koji će u Mrtštanu gostovati pretposlednjem Moravcu.

Trnovac će imati težak ispit na gostovanju drugoplasiranoj Svetlosti u Badnjevcu kod Žitorađe, dok će Vranjska Banja u narednom kolu biti slobodna.

Najnovije vesti