Zona Jug: OFK Alakince dva koraka bliže lideru

Vranje - Fudbaleri OFK Alakince, iz istoimenog mesta kod Surdulice, tek posle rezultata ovog kola imaju za čim da žale nakon što su u prethodna dva prvenstvena susreta propustili idealnu priliku da na čelu tabele prestignu leskovačku Slogu i eventualno se u finišu domognu titule i plasmana u Srpsku ligu Istok.

Naime, tim iz Alakinca koji trenutno zaostaje pet bodova za liderom (od koga je poražen u Alakincu u prošlom kolu 0:2) sada je u okviru 24. prvenstvenog kola Zone Jug trijumfovao na gostovanju Jedinstvu u Grdelici sa 3:4, dok su Leskovčani kao domaćini odigrali samo 2:2 sa Pustom rekom iz Bojnika.

Od ostalih timova iz Pčinjskog okruga igrača je Vranjska Banja koja se hrabro nosila sa trećeplasiranom Jablanicom na gostovanju u Medveđi, ali je domaćin ipak tesno slavio sa 3:2.

Banjčani su se držali do 73. minuta, čak i vodili sa 1:2, ali su poklekli nakon što su im u tri minuta, od 70. do 73, isključena dva fudbalera.

Nebeski anđeli iz Vranja bili su slobodni u ovom kolu zbog neparnog broja ekipa u ligi.

OFK Alakince ima i dalje teoretske šanse da se okiti titulom i domogne se višeg ranga, ali to neće biti nimalo lako.

Možda je šansa već sledeće kolo kada će Leskovčani gostovati nezgodnoj, šestoplasiranoj Budućnosti u Orašju, dok će Alakinčani dočekati upravo Nebeske anđele iz Vranja koji će za taj derbi Pčinjskog okruga biti odmorni posle pauze u ovom kolu.

Vranjska Banja će, pak, biti domaćin Svetlosti iz Badnjevca kod Žitorađe.

Nebeski anđeli su trenutno sedmi na tabeli sa 34 boda, a Banjčani jedanaesti sa 28.

Do kraja prvenstva ostalo je da se odigra još šest kola.

Možda za nijansu teži raspored u borbi za titulu ima OFK Alakince.

ISPADA PET TIMOVA

Po završetku prvenstva 2020/2021. godine iz Zone Jug u Srpsku ligu Istok preći će samo prvoplasirani tim. Od naredne sezone Zona Jug (kao i Istok, Zapad i Centar) biće formirane po teritorijalnom principu i imaće po 14 klubova (sada imaju po 16). U Zonu Jug plasiraće se samo prvoplasirani klubovi na tabelama FS Pčinjskog okruga, FS Jablaničkog okruga, FS Topličkog okruga i Okružne lige FS KiM. Kao i klubovi koji ispadnu iz Srpske lige Istok, a pripadaju teritoriji Zone Jug. Po završetku aktuelnog prvenstva iz Zone Jug ispašće pet poslednjeplasiranih klubova i još onoliki broj najslabije plasiranih čija će mesta zauzeti ekipe koje se eventualno vrate iz Srpske lige Istok, a pripadaju teritoriji predmetne zone. Ukoliko se i nakon primene odredaba pravilnika o takmičenju u Zoni Jug pojave upražnjena mesta za takmičarsku sezonu 2021/2022. do ukupnog broja od četrnaest klubova, koliko će imati liga od naredne sezone, o popunjavanju upražnjenih mesta odlučivaće Izvršni Odbor Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije (FSRIS) posebnom odlukom.

Najnovije vesti