Zona Jug: Nebeski anđeli se iskupili za poraz od Svetlosti u prošlom kolu

Nebeski anđeli iz Vranja pobedili su kao domaćini jednu od najstabilnijih zonskih ekipa poslednjih godina, Pustu reku iz Bojnika, sa 1:0 (0:0), u utakmici 11. kola fudbalske Zone Jug.

Strelac pobedonosnog gola za vranjskim tim, koji pretežno sačinjavaju pripadnici vojske, bio je Slobodan Ignjatović u 56. minutu utakmice, odigrane u Bazi Jug.

Anđeli igraju veoma dobro ove sezone i u dosadašnjem toku prvenstva imaju pet pobeda, dve nerešene utakmice i četiri poraza.

Trener Branimir Stošić rekao je za Vranje News posle utakmice 11. kola da je njegov tim ostvario "veoma važnu pobedu protiv iskusne ekipe Puste reke".

"Zaslužena pobeda, jer smo tokom cele utakmice imali inicijativu i veliku želju da osvojimo sva tri boda", rekao je Stošić za naš portal.

Dva tima iz Pčinjskog okruga doživeli su u proteklom kolu poraze.

OFK Alakince je u istoimenom mestu kod Surdulice poraženo od gostujuće Svetlosti iz Badnjevca sa 1:2, a ekipa Ternocija iz Velikog Trnovca izgubila je od Jablanice u Medveđi sa 2:0.

U međusobnom meču dva tima iz okruga, Lugina i hanske Morave, koji je odigran u Preševu, bilo je nerešeno 2:2.

Najviše uspeha u dosadašnjem toku prvenstva, posmatrajući ekipe iz Pčinjskog okruga, ima hanska Morava, koja na petom mestu na tabeli ima 19 bodova.

Nebeski anđeli su sedmi sa 17, dok su preostala tri tima na začelju tabele.

Ternoci je četrnaesti sa sa 9, OFK Alakince petnaesto sa 7, a Lugina poslednja šesnaesta sa samo 5 bodova.

Dva derbija okruga u 12. kolu

U 12. prvenstvenom kolu, koje će biti na programu sledećeg vikenda, igraće se dva derbija okruga. U Velikom Trnovcu sastaće se Ternoci i Nebeski anđeli, a u Alakincu domaći OFK i Lugina. Morava će u Vladičinom Hanu dočekati Jedinstvo iz Gornjeg Stopanja.

Najnovije vesti