Zona Jug: Nebeski anđeli idu ka vrhu, četiri poraza ekipa iz okruga

Pobedom od 2:0 (1:0) protiv Mladosti 1959 iz Vinarca, Nebeski anđeli iz Vranja nastavili su sa sjajnim partijama u ovogodišnjem šampionatu fudbalske Zone Jug.

Na Stadionu Baze Jug anđeli su u utakmici 13. kola trijumfovali golovima Dušana Strahinjića u 25. i Petra Petrovića u 90. minutu.

Trener Vranjanaca Branimir Stošić rekao je za Vranje News da je njegov tim ostvario još jednu "potpuno zasluženu pobedu".

"Pobeda je zbog velikog broja promašenih prilika za gol mogla da bude dovedena u pitanje, što je izazvalo nervozu među igračima u drugoj polovini drugog poluvremena.

Ipak, na kraju same utakmice uspeli smo da overimo pobedu još jednim golom i sa ova tri boda smo se priključili vodećim ekipama na tabeli", kazao je Stošić za naš portal.

Posle ove pobede anđeli su najbolje plasirani tim iz Pčinjskog okruga u ovoj ligi na četvrtoj poziciji sa 23 boda, dok prvoplasirana Žitorađa ima 33.

Nebeskoplavi u trinaest kola imaju skor od sedam pobeda, dve nerešene utakmice i četiri poraza.

Hanska Morava, koja je do ovog kola bila najbolje plasirani tim iz okruga, posle poraza od trećeplasirane Plantaže u Donjem Stopanju (1:0) sada je na petom mestu sa 22 boda.

I preostale tri ekipe iz okruga, koje zauzimaju poslednja tri mesta na tabeli Zone Jug, doživele su poraze.

Ternoci iz Velikog Trnovca izgubio je od Puste reke u Bojniku sa 4:2, OFK Alakince od Jedinstva u Gornjem Stpanju sa 5:3, dok je Lugina kao domaćin poražena u Preševu od badnjevačke Svetlosti sa 2:5.

U 14. kolu, koje će biti na programu narednog vikenda, Nebeski anđeli će gostovati dvanaestoplasiranom timu Gracka u Starom Gracku, a Ternoci Svetlosti u Badnjevcu.

Morava će u Vladičinom Hanu dočekati OFK Kosanicu iz Kuršumlije, OFK Alakince trećeplasiranu Plantažu, a Lugina će opet biti domaćin i to jedanaestoplasiranom Jedinstvu iz Gornjeg Stopanja.

Najnovije vesti