Zona Jug: Nadmoćni Alakinčani trijumfovali u Bojniku

Vranje - Sva tri kluba iz Pčinjskog okruga koji nastupaju u fudbalskoj Zoni Jug odigrali su svoje utakmice 20. kola u okviru subotnjeg programa - dve su ostvarile pobede, a jedna je poražena.

OFK Alakince, najuspešniji klub sa krajnjeg juga u ovogodišnjem prvenstvu, uspeo je da deklasira Pustu reku na teškom gostovanju u Bojniku - bilo je 0:4 za Alakinčane.

Ubedljivu pobedu ostvarili su i Nebeski anđeli iz Vranja na domaćem terenu savladavši pretposlednji Dobrič iz Pejkovca sa 3:1.

Jedini poraz, doduše i očekivan, doživela je FK Vranjska Banja na gostovanju lideru Slogi u Leskovcu - bilo je 3:1 za Leskovčane.

OFK Alakince na drugom mestu sa 40 bodova i dalje drži korak sa leskovačkom Slogom koja ima šest bodova više (ali i utakmicu više).

Ukoliko uspeju da održe niz pobeda Alakinčani imaju veliku šansu da ubrzo sustignu Leskovčane koji će za dva kola biti slobodni (zbog neparnog broja klubova u ligi), a potom 18. aprila dolaze u goste na megdan OFK Alakincu.

Nebeski anđeli su sedmi sa 28 bodova, a Vranjska Banja osma sa 24.

Do kraja prvnestva ostalo je da se odigra još deset kola.

U narednom OFK Alakince dočekaće petoplasiranu Budućnost iz Orašja, Nebeski anđeli idu u goste Jedinstvu u Gornjem Stopanju, a Vranjsku Banju na domaćem terenu očekuje utakmica sa Jedinstvom iz Grdelice.

PROPOZICIJE ZA ISPADANJE I POPUNU LIGE

Po završetku prvenstva 2020/2021. godine iz Zone Jug u Srpsku ligu Istok preći će samo prvoplasirani tim. Od naredne sezone Zona Jug (kao i Istok, Zapad i Centar) biće formirane po teritorijalnom principu i imaće po 14 klubova (sada imaju po 16). U Zonu Jug plasiraće se samo prvoplasirani klubovi na tabelama FS Pčinjskog okruga, FS Jablaničkog okruga, FS Topličkog okruga i Okružne lige FS KiM. Kao i klubovi koji ispadnu iz Srpske lige Istok, a pripadaju teritoriji Zone Jug. Po završetku aktuelnog prvenstva iz Zone Jug ispašće pet poslednjeplasiranih klubova i još onoliki broj najslabije plasiranih čija će mesta zauzeti ekipe koje se eventualno vrate iz Srpske lige Istok, a pripadaju teritoriji predmetne zone. Ukoliko se i nakon primene odredaba pravilnika o takmičenju u Zoni Jug pojave upražnjena mesta za takmičarsku sezonu 2021/2022. do ukupnog broja od četrnaest klubova, koliko će imati liga od naredne sezone, o popunjavanju upražnjenih mesta odlučivaće Izvršni Odbor Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije (FSRIS) posebnom odlukom.

Najnovije vesti