Zona Jug: Morava u okružnom derbiju pobedila Vranjsku Banju (3:2)

U derbiju dve ekipe iz Pčinjskog okruga, u sklopu fudbalske zone Jug, Morava iz Vladičinog Hana savladala je kao domaćin Vranjsku Banju rezultatom 3:2.

Vranjski Nebeski anđeli pobedili su Lužnicu na gostovanju u Babušnici sa 2:0, dok će četvrti tim iz okruga, trgoviška Pčinja, meč ovog kola odigrati u sredu 30. maja na svom terenu protiv Jablanice iz Medveđe.

Činjenicu da Pčinja igra kasnije, iskoristio je Balkanski iz Dimitrovgrada koji je pobedom nad OFK Nišem (2:0) prestigao ekipu iz Trgovišta i probio se na drugu poziciju na tabeli, odmah iza leskovačke Dubočice koja je u ovom kolu poražena u gradskom derbiju od Sloge u Leskovcu sa 1:2. Ovom pobedom Sloga je obezbedila opstanak u ligi.

Pčinjani se eventualnom pobedom u sredu mogu vratiti na drugu poziciju i imali bi bod prednosti nad Balkanskim.

Posle 28 odigranih kola, Vranjska Banja zauzima deseto mesto na tabeli sa 39, Morava je dvanaesta sa 36, dok trinaestoplasirani Nebeski anđeli imaju 28 bodova.

U 29. kolu, koje je na programu 2. i 3. juna, Nebeski anđeli dočekaće Balkanski, Pčinja će gostovati Slogi u Leskovcu, Morava Jablanici u Medveđi, dok će Vranjska Banja dočekati šestplasiranog Tanaska Rajića iz Pirota.


Najnovije vesti