Zona Jug: Morava nije uspela da sruši lidera, debakl Banje protiv Žitorađe

Vranje - Osim ekipe Trnovca, koja je u derbiju Pčinjskog okruga kao domaćin savladala OFK Alakince sa 3:1, ostali timovi sa krajnjeg juga nisu postigli očekivane rezultate u 10. kolu fudbalske Zone Jug.

Morava iz Vladičinog Hana, uporkos tome što je osamdeset minuta imala igrača više, nije uspela da na svom terenu pobedi lidera na tabeli, ekipu Jedinstva iz Gornjeg Stopanja - bilo je 1:1.

Morava je povela golom Miloša Stankovića iz penala u 24, ali su gosti uspeli da preko Dalibora Blagojevića izjednače u 34. minutu.

Hančani posle izjednačenja u narednih skoro 60 minuta nisu uspeli da višak igrača na terenu pretvore u pobedu.

Izgubili su u ovom kolu Nebeski anđeli iz Vranja i to kao domaćini od OFK Topličanina (0:2), a Vranjska Banja, koja nastavlja sa razočaravajućim partijama, deklasirana je kao domaćin od drugoplasirane Žitorađe sa 0:6.

Od ovih pet timova iz Pčinjskog okruga na tabeli i dalje najbolje "stoji" hanska Morava koja je četvrta sa 21 bodom, tri manje od lidera Jedinstva.

Trnovac je osmi sa 13 bodova, Nebeski anđeli dvanaesti sa 8, OFK Alakince trinaesto sa istim brojem bodova ali slabijom gol razlikom, dok je FK Vranjska Banja pretposlednja petnaesta sa samo jednim bodom.

U narednom kolu derbi Pčinjskog okruga u sklopu Zone Jug odigraće OFK Alakince i hanska Morava.

Trnovac će imati teško gostovanje protiv Topličanina u Prokuplju, kao i Nebeski anđeli koji će gostovati drugoplasiranoj Žitorađi.

Fudbaleri Vranjske Banje verovatno neće imati prevelike šanse protiv trećeplasirane Svetlosti u Badnjevcu kod Žitorađe.

Najnovije vesti