Zona Jug: Kiks Alakinca u Žitorađi, Anđeli deklasirali Banju

Vranje - OFK Alakince napravilo je veliki kiks u borbi za titulu prvaka u fudbalskoj Zoni Jug porazom od 4:3 od ekipe Žitorađe na gostovanju u istoimenom mestu, u utakmici vanrednog 22. kola.

Alakince, koje na drugom mestu sa 43 boda zaostaje četiri koraka za leskovačkom Slogom, ipak je zadržalo taj bodovni zaostatak iz prošlog kola jer su Leskovčani (zbog neparnog broja timova u ligi) u ovom kolu bili slobodni.

Ipak, propuštena je šansa da se Slogi priđe na bod.

Žal je utoliko veća što Alakinčanima predstoji meč od presudne važnosti u kome će kao domaćini u derbiju sezone dočekati upravo Slogu, predstojećeg vikenda na stadionu u Alakincu.

Pobeda bi ih dovela na samo bod od Leskovčana, a poraz verovatno znatno udaljio od titule.

Samo prvoplasirani tim obezbeđuje plasman u Srpsku ligu Istok.

U derbiju "južne pruge", odnosno dve ekipe iz Pčinjskog okruga, koji je odigran u sklopu ovog vanrednog kola, Nebeski anđeli iz Vranja deklasirali su FK Vranjska Banja sa 5:1.

Nebeski anđeli su sada šesti sa 31 bodom, a Vranjska Banja deseta sa 27.

U narednom kolu, osim derbija u Alakincu, klubovi iz Pčinjskog okruga imaće teške duele.

Vranjska Banja će dočekati jedanaestoplasiranog Čekmina, koji na tabeli ima isti broj bodova kao i Banjčani, uz nešto slabiju gol razliku.

Nebeski anđeli će u Kuršumliju, na teško gostovanje OFK Kosanici koja zna da odigra vrlo dobro na svom terenu (u tri poslednje utakmice kao domaćini remizirali sa prvoplasiranom Slogom, drugoplasiranim Alakincem i petoplasiranom Budućnosti iz Orašja), iako je ekipa iz Kuršumlije tek trinaesta na tabeli.

PROPOZICIJE ZA ISPADANJE I POPUNU LIGE

Po završetku prvenstva 2020/2021. godine iz Zone Jug u Srpsku ligu Istok preći će samo prvoplasirani tim. Od naredne sezone Zona Jug (kao i Istok, Zapad i Centar) biće formirane po teritorijalnom principu i imaće po 14 klubova (sada imaju po 16). U Zonu Jug plasiraće se samo prvoplasirani klubovi na tabelama FS Pčinjskog okruga, FS Jablaničkog okruga, FS Topličkog okruga i Okružne lige FS KiM. Kao i klubovi koji ispadnu iz Srpske lige Istok, a pripadaju teritoriji Zone Jug. Po završetku aktuelnog prvenstva iz Zone Jug ispašće pet poslednjeplasiranih klubova i još onoliki broj najslabije plasiranih čija će mesta zauzeti ekipe koje se eventualno vrate iz Srpske lige Istok, a pripadaju teritoriji predmetne zone. Ukoliko se i nakon primene odredaba pravilnika o takmičenju u Zoni Jug pojave upražnjena mesta za takmičarsku sezonu 2021/2022. do ukupnog broja od četrnaest klubova, koliko će imati liga od naredne sezone, o popunjavanju upražnjenih mesta odlučivaće Izvršni Odbor Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije (FSRIS) posebnom odlukom.

Najnovije vesti