Zona Jug: Dve pobede i poraz ekipa iz Pčinjskog okruga

Vranje - OFK Alakince, ekipa koja od svih iz Pčinjskog okruga najbolje stoji na tabeli fudbalske Zone Jug, poprilično se namučila u nedeljnoj utakmici 19. kola sa poslednjeplasiranim timom Gracko, ali je pobedila sa minimalnih 1:0 i osvojila tri nova boda koji su je održali u trci za prvaka ovog ranga takmičenja.

Pobedila je, međutim, i prvoplasirana Sloga iz Leskovca i to na gostovanju Jedinstvu u Gornjem Stopanju (1:6) i tako zadržala pet bodova prednosti ispred Alakinca (Leskovčani imaju 46, Alakince 41).

I Vranjska Banja došla je u nedelju do tri nova boda pobedom na domaćem terenu nad Žitorađom - 2:0.

Banjčani su po broju bodova sada sustigli rivala iz Žitorađe i na osmom mestu imaju 27 bodova koliko i Žitorađa na devetom.

Nebeski anđeli iz Vranja poraženi su na gostovanju u Badnjevcu od Svetlosti sa 3:1.

Vranjanci su u krizi rezultata jer su u poslednja tri kola od mogućih devet osvojili samo jedan bod.

Ipak, i dalje su visoko plasirani na sedmom mestu sa 28 osvojenih bodova.

U narednom 20. kolu "anđeli" će dočekati treću najslabiju ekipu u ligi Dobrič iz Pejkovca i možda je to prilika da prekinu niz loših rezultata.

Vanjska Banja i Alakince imaće veoma teška gostovanja.

Banjčani će gostovati lideru Slogi u Leskovcu, dok će Alakince odigrati derbi kola sa trećeplasiranom Pustom rekom u Bojniku.

Pusta reka ima šest bodova manje od Alakinčana i očekuje se veoma interesantan meč.

KOLIKO EKIPA ISPADA, A KOLIKO ULAZI U LIGU

Po završetku prvenstva 2020/2021. godine iz Zone Jug u Srpsku ligu Istok preći će samo prvoplasirani tim. Od naredne sezone Zona Jug (kao i Istok, Zapad i Centar) biće formirane po teritorijalnom principu i imaće po 14 klubova (sada imaju po 16). U Zonu Jug plasiraće se samo prvoplasirani klubovi na tabelama FS Pčinjskog okruga, FS Jablaničkog okruga, FS Topličkog okruga i Okružne lige FS KiM. Kao i klubovi koji ispadnu iz Srpske lige Istok, a pripadaju teritoriji Zone Jug. Po završetku aktuelnog prvenstva iz Zone Jug ispašće pet poslednjeplasiranih klubova i još onoliki broj najslabije plasiranih čija će mesta zauzeti ekipe koje se eventualno vrate iz Srpske lige Istok, a pripadaju teritoriji predmetne zone. Ukoliko se i nakon primene odredaba pravilnika o takmičenju u Zoni Jug pojave upražnjena mesta za takmičarsku sezonu 2021/2022. do ukupnog broja od četrnaest klubova, koliko će imati liga od naredne sezone, o popunjavanju upražnjenih mesta odlučivaće Izvršni Odbor Fudbalskog saveza Regiona istočne Srbije (FSRIS) posebnom odlukom.

Najnovije vesti